"Mercedes" представи първия електрически пътнически ван

Pinterest LinkedIn +

"Mercedes" увеличава гамата си автомобили с нов електрически модел. Този път той е по-необикновен. Това е новият EQV, който е първият пътнически електрически ван на марката.

EQV вече е готов напълно. Той ще предлага пробег от 402 км с едно зареждане. Ванът има батерия със 100kWh, но тя е ограничена на 90kWh за повече дълголетие.

EQV разполага със собствено зарядно на борда, което позволява бързо презареждане от електрическата мрежа. Батерията може да се зареди от 10% до 80% за по-малко от 45 минути.

Електромоторът има мощ 150kW и позволява на EQV да достига максимална скорост от 160 км/ч. Ванът е запазил просторния интериор и множеството възможни конфигурации на седалките. Може да осигури места за до 8 пътници с допълнителни седалки или те да са по-малко, но с индивидуални просторни кресла.

EQV се произвежда в завода на компанията в Испания, където се правят още Vito и V-Class. Моделът ще бъде представен официално по време на автосалона във Франкфурт през септември т. г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.