"Mercedes" отложи хиперавтомобила AMG One с почти две години

Pinterest LinkedIn +

Доставките на хиперавтомобила Mercedes-AMG One ще се забавят с почти две години, съобщава "Auto Motor Sport". Вместо в края на тази година или началото на следващата първите бройки на колата ще достигнат до собствениците си през 2021 г.

Причина за забавянето на AMG One е двигателят. Автомобилът ще използва 1.6-литров V6 с хибридно задвижване и 4 електромотора. Общо всичко това трябва разива около 1200 к.с. и същевременно да е с огромен въртящ момент и много нисък разход. Бензиновият двигател е модифициран от болидите на компанията във "Формула 1".

За да може двигателят да изпълни всички изисквания за вредните емисии, шум и същевременно да е достатъчно надежден и здрав, са нужни множество сериозни преработки. Това отнема много повече време, отколкото инженерите първоначално са очаквали. А задачите пред AMG One са колата да достигне 350 км/ч максимална скорост, да ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 2,5 сек и да може да се движи поне 25 км изцяло на електричество.

Освен това няма място за компромиси. Ще има само 275 броя от колата, като всички вече са продадени на цена от над 2,2 млн. евро всяка.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.