Mercedes-AMG GT Black Series ще е най-бързият AMG досега

Pinterest LinkedIn +

"Mercedes" работи усилено по новата, още по-спортна версия на AMG GT. "AutoCar" съобщава, че това ще е най-бързоускоряващият модел на AMG досега.

AMG-GT Black Series ще се появи в средата на 2020 г., казва Тобиас Моерс, ръководител на AMG дивизията на "Mercedes". Автомобилът ще има 4-литров V8 с "поне" 630 к.с.

Black Series ще има и по-спортно шаси, както и подобрена аеродинамика с фокус към карането на писта. Теглото ще е около 1575 кг. или малко по-малко.

Това ще е и завръщането на бранда Black Series след 7-годишно отсъствие. Моерс не казва какви са очакваните динамични характеристики на колата, включително ускорението.

Той обаче казва, че единственият модел на компанията, който ще е с по-бързо ускорение от AMG GT Black Series, ще е хиперавтомобилът AMG One, който се очаква в средата на 2020 г. Той обаче ще е много по-скъп и в още по-ограничена серия.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.