Mercedes ще представи 4-врат AMG GT в Женева

Pinterest LinkedIn +

Автомобилът ще е директен конкурент на Porsche Panamera.

Миналата година Mercedes представи прототип на 4-врата версия на популярния си спортен автомобил AMG GT. Той беше харесан доста и година по-късно ще стане реалност. Компанията обяви, че ще представи завършения 4-врат AMG GT по време на тазгодишния автосалон в Женева.

Засега от компанията запазват вида на колата в частична тайна, като споделят само нейни снимки в камуфлаж. Те обаче са достатъчни да се придобие ясна представа за визията и размерите на колата, която ще е директен конкурент на Porsche Panamera.

Засега Mercedes не коментира дали подобно на миналогодишния прототип и реалната кола ще е хибрид. GT Concept използваше 4-литров битурбо V8 двигател и имаше електрически мотор за задния мост. Така общата мощност на колата беше 805 к.с. и възможност за пробег от 0 км/ч до 100 км/ч за под 3 секунди.

Ако и реалната кола предлага подобни характеристики, то тя със сигурност ще привлече много голямо внимание. Според информация на сп. "AutoCar" ще има по малко и от двете крайности. Първите версии на колата ще се продават още през септември т.г. и ще имат 4-литров V8 двигател с 604 к.с. Същият двигател се използва от сегашния модел E63 S 4Matic, който всъщност е "донор" и на системата за задвижване на 4-те колела и 9-степенната автоматична кутия в 4-вратия AMG GT.

Според "AutoCar" през следващата година ще бъдат пуснати още версии на колата, включително и хибрида с 805 к.с. Очакват се и други две версии, отново хибридни, но с 671 к.с. и 738 к.с.

Тази година Mercedes влиза и в шампионата Formula E за електически коли. Очаква се това да доведе до доста по-активна разработка на хибридни и електрически AMG модели в бъдеще.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.