"McLaren" влиза в сегмента на луксозните купета за дълги пътешествия

Pinterest LinkedIn +

Името "McLaren" се свързва със спортните и състезателните автомобили. Компанията обаче променя това с новия си модел McLaren GT, с който влиза и в сегмента на бързите луксозни купета за пътувания на дълги разстояния.

Новият GT ще е директен конкурент на "Bentley" и "Aston Martin". Той ще използва изцяло нов, 4-литров двигател, който ще бъде туинтурбо V8 с 612 к.с. и 630 Nm въртящ момент. Според "McLaren" това е достатъчно, за да изстреля GT от място до 100 км/ч за 3,1 секунди и да достигне максимална скорост от 326 км/ч.

Динамиката обаче не е основната цел на GT. "Колата е разработена за дълги разстояния и предлага комфорт и пространство, които са очаквани от този тип модели, но с ниво на производителност, което досега не е предлагано от тях", коментира изпълнителният директор на "McLaren" Майк Флюит.

Компанията очаква GT да отвори изцяло нови пазари пред нея и да привлече нов тип клиенти към марката. GT ще стои в собствен клас, отделен от останалите три серии на "McLaren" – Sports, Super и Ultimate.

Дизайнът е сходен с останалите модели, но докато при тях отварянето на задния капак разкрива двигателя, при GT има място за багаж и сак за голф стикове. Ще се предлагат и повече луксозни материали за купето, включително кашмир. Има и изцяло нова мултимедийна система със 7-инчов сензорен дисплей, която според компанията е най-доброто ѝ предложение досега.

McLaren GT ще струва 210 000 долара за базовия модел, като доставките на първите бройки започват още до края на тази година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.