"McLaren" представи хиперавтомобил в чест на легендата F1

Pinterest LinkedIn +

През последните няколко години "McLaren" много активно работи върху нови модели. Това не изключва и най-скъпите колекционерски разработки. Макар първите бройки от McLaren Senna едва сега да започват да пристигат до клиентите, компанията вече е почти готова със следващия си бутиков модел Speedtail.

Това е модел, който е разработен в чест на легендата McLaren F1 от 90-те. Той е с три места, като шофьорът седи в средата на колата, точно както при F1. Елементи в дизайна също са в чест на F1, като малките странични прозорци например.

Останалата част от колата обаче е изцяло нова. Дизайнът е направен в името на възможно най-голямата аеродинамика. Покривът е почти изцяло от стъкло, което може да се затъмнява автоматично.  Самото купе е от карбон и алуминий, като има множество нови технологии.

Една от тях е гъвкав карбон, който е в задната част и има роля на активен спойлер. По този начин няма никакво прекъсване между спойлера и купето. Всеки детайл по колата е в името на максимална аеродинамика. Затова и на предните колела има неподвижни капаци, които имат функция да отвеждат въздуха в подходяща посока около купето.

От "McLaren" пазят повечето детайли в тайна, но споменават, че Speedtail ще има бензинов двигател с 1035 к.с. и хибридно задвижване. Колата вътре е по-луксозна, като е предвидена повече за дълги пътувания, отколкото за каране на писта като Senna.

Ще има само 106 броя – точно колкото са продадени и от McLaren F1. Всеки ще е на цена, която започва от 2,1 млн. долара и продължава нагоре според персоналните спецификации. Всички бройки вече са договорени и продадени, като доставките започват в началото на 2020 г.

Speedtail ще има специални камери, които се подават от купето и играят ролята на огледала. Колата ще е изключително бърза, ще достига 300 км/ч от място за 12,8 секунди и ще достига максимална скорост 402 км/ч, което ще я направи най-бързия McLaren в историята. Теглото на купето ще е около 1430 кг., като всеки купувач ще може да персонализира много от опциите и всеки Speedtail ще е уникален.
Сподели.