"McLaren" готви 18 нови модела до 2025 г. и всички ще са хибриди

Pinterest LinkedIn +

"McLaren" обяви мащабни планове за своето бъдеще. Компанията планира до 2025 г. да пусне на пазара 18 нови модела. Всички ще са хибриди, съобщава "Autocar".

Компанията планира и директен наследник на хиперавтомобила P1, който също ще се появи през 2025 г. Той отново ще е с хибридно задвижване.

От "McLaren" казват още, че няма да изоставят напълно класическите двигатели с вътрешно горене. Те обаче ще се използват без хибридно задвижване само в някои от бъдещите ограничени серии хиперавтомобили. Всички останали ще са електрифицирани.

Компанията се готви да замени с нови модели всичките си настоящи предложения. Освен това планира да увеличи производството. Миналата година "McLaren" е продала 3400 коли, а сега планира до 2025 г. да произвежда по 6000 автомобила на година. Всички те ще се правят само в завода на компанията в Уокинг.

Новите модели ще разчитат на подобрена версия на сегашната платформа на "McLaren". Те ще имат и по-лека, бързозареждаща се система от батерии, като остава стремежът всички модели на компанията да са най-леки в класа си. Следващите коли на "McLaren" ще имат и подобрения в софтуера, по-добра защита от кибератаки, поддръжка на ъпдейт по въздуха и др.
Сподели.