"McLaren" ще представи нов автомобил, който ще "наруши правилата"

Pinterest LinkedIn +

От "McLaren" обявиха, че след седмица ще представят автомобил, който ще "наруши правилата". Новият модел ще се казва McLaren GT и ще е насочен към пътувания на дълго разстояние.

Колата ще съчетава познатите от McLaren спортни качества и динамика с повече комфорт и лукс. Тя ще използва и част от ДНК-то на ограничения и луксозен Speedtail.

McLaren GT вероятно ще използва 3.8-литров туинтурбо V8 с повече от 560 к.с. Целта е тя да се отличава от предшественика 570GT, като има повече елементи и характеристики на типичен GT автомобил.

Очакванията са, че първите коли ще тръгнат по улиците през есента на тази година. Цената ще е около 145 000 лири преди допълнителните опции. Не се очаква да има хибридна версия на модела. От "McLaren" запазват повечето подробности за 15 май, когато ще е официалната премиера на колата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.