McLaren Speedtail влезе в клуба на колите с максимална скорост над 400 км/ч

Pinterest LinkedIn +

"McLaren" вече има автомобил в клуба на коли с максимална скорост над 400 км/ч. Това е прототипът на Speedtail, който е достигнал 403 км/ч по време на тестовете си за максимална скорост, съобщи компанията.

Автомобилът е бил тестван на писта в космическия център "Кенеди" във Флорида. Там колата е достигнала 403 км/ч "над 30 пъти", движейки се върху пистата, която е била използвана от космически совалки. Това е и най-аеродинамичният модел на "McLaren" досега. При тестовете колата е достигнала 300 км/ч от място за "по-малко от 13 секунди". 

С постижението Speedtail е завършил разработката и тестовете. Затова вече е започнало и производството на колите за клиентите. Те ще са 106 броя, като първите от тях ще са готови през февруари 2020 г.

Speedtail използва хибридно задвижване с обща мощност 1055 к.с. и 1150Nm въртящ момент. Колата е дълга почти 5.2 метра, като използва двигател със средно разположение и има три места в купето, подобно на легендата McLaren F1.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.