Новият McLaren Elva няма покрив, предно стъкло и прозорци

Pinterest LinkedIn +

"McLaren" представи поредния си нов модел, който ще бъде с ограничено производство. Това е хиперкабриолетът Elva с цена 1,82 млн. долара.

От Elva ще бъдат произведени 399 броя. Автомобилът се отличава с дизайна си още от пръв поглед – той не разполага с покрив, предно стъкло и странични прозорци.

Шофьорът и пасажерът ще са оставени изцяло на открито. От "McLaren" казват, че това е най-лекият легален за нормални пътища автомобил, който компанията е произвеждала, но не съобщават конкретното му тегло.

Elva ще използва V8 двигател с две турбини и ще развива 804 к.с. Това ще е достатъчно, за да изстрелва автомобила от място до 100 км/ч за по-малко от три секунди.

Elva има активна система за управление на въздушните струи, която ги отклонява от шофьора и пътника. Въздушните канали в купето отвеждат въздуха настрани, при което шофьорът и пътникът остават в "относителен мехур на спокойствие". Все пак Elva ще се предлага и с предно стъкло като допълнителна опция.

Всеки собственик на Elva ще има възможност да персонализира автомобила си с "практически неограничени" опции. Екстрите се разпростират дори до възможност да се поръча облицовка от 24-каратово злато в двигателния отсек, както е направено при класиката McLaren F1. Първите бройки от Elva ще пристигнат при собствениците си към края на 2020 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.