"McLaren" подготвя лимитиран хиперкабриолет

Pinterest LinkedIn +

Сегментът на хиперавтомобилите се развихря с пълна сила през последните години. Сега екзотичните марки прибавят все повече подобни предложения към сериите си. Сред тях е и "McLaren", която вече има три хиперавтомобила – P1, Senna и Speedtail. Догодина моделите в т. нар. Ultimate Series ще станат 4.

Компанията обяви, че през 2020 г. ще представи хиберавтомобил, който ще е двуместен кабриолет. Тя публикува и снимката горе, която представя силуета на модела. Той прилича прилича на Speedtail, но с някои допълнителни промени, които да го отличат като самостоятелен модел.

Автомобилът засега си няма официално име. От "McLaren" казват, че моделът ще е с отворен кокпит, т. е. няма да има никаква форма на покрив. Освен това колата ще е ориентирана към шосейни пътешествия, а не към каране на писта, както е Senna например.

Въпреки че е роудстър, моделът ще е най-лекият автомобил на "McLaren" досега. Той ще е изработен от карбон и ще използва V8 двигател като този в Senna, но с модификации.

"McLaren" ще произведе 399 броя от колата, чиято цена все още не е обявена. Тя е част от стратегията на компанията да предложи 18 нови модела до 2024 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.