"Mazda" и "Nisssan" се насочват към по-високия ценови клас

Pinterest LinkedIn +

"Mazda" и "Nissan" подготвят навлизане в по-високия ценови клас с нови модели, съобщава "Autocar". При това двете компании имат интересни идеи.

На фона на големия ръст на SUV моделите от "Nissan" смятат, че е време за завръщане към седаните. Според шефа на "Nissan USA" Денис ле Вот компанията е направила проучване сред по-младите си клиенти и два пъти повече от тях са предпочели прототипа на седана IMs пред SUV модел. Затова компанията смята да изпълни желанието им и ще пусне модела в производство.

"Mazda", от своя страна, иска да се качи още по-високо в пазара в Европа. Компанията ще изчисти линиите в дизайна на някои от моделите си, за да ги направи да изглеждат и да се усещат по-луксозни. Това не означава задължително, че ще се вдигнат и цените, но от "Mazda" със сигурност ще се стремят колите им да създават усещане за по-скъпи и луксозни модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.