"Mazda" ускорява разработката на електрически автомобили

Pinterest LinkedIn +

"Mazda" ускорява разработката на електрически автомобили, особено за европейския пазар. Причината е, че компанията иска да избегне евентуални глоби от навлизането на новите, по-строги правила в ЕС, съобщава "Bloomberg".

Това означава, че още до 2021 г. Mazda ще предложи няколко нови модела. Основният проблем е, че компанията продава много голям брой SUV модели, които увеличават общите ѝ емисии.

За да може да избегне това занапред, компанията ще трябва да предлага повече хибриди и електрически модели. По-строгите правила влизат в сила от 2020 г., което значи, че компанията трябва да ускори темпото на разработките.

Тази година беше тежка за нея и заради природните бедствия в Япония, които се отразиха на производството. От "Mazda" вече обявиха, че са заделили и 88 млн. долара за глоби за тази година.

От гледна точка на нови модели, в края на месеца "Mazda" ще представи новата Mazda 3, която е направена на платформата от следващо поколение Skyactiv.

Компанията планира до 2030 г. да предлага електрическа версия на всеки свой модел. Повечето от моделите ще са хибриди, при които електрическият мотор ще помага на основния двигател.
Сподели.