Половината продажби на "Mazda" са само CX-5

Pinterest LinkedIn +

Пазарът на автомобили е в период на преход и това личи по обърканите и разнородни резултати на производителите. SUV моделите се радват на популярност, и то много голяма. Повече от половината продажби на "Mazda" в САЩ например са само на един модел – CX-5, съобщава "Autoblog".

Общо 50,1% от продадените в страната коли са били от този модел – над 150 000 броя. На второ място е Mazda3 със 64 000 броя.

Въпреки това SUV моделите не са лидер при всички марки. Компанията "Volkswagen" например е продала с около 17 000 повече обикновени коли спрямо SUV-ове. Продажбите на "Volkswagen" в САЩ обаче като цяло спадат, особено на коли, докато продажбите на кросоувъри растат. Още през тази година вероятно кросоувърите ще презвемат и този производител.

Лидер при тези автомобили остават пикапите на "Ford". Те са най-добре продаваните коли като цяло в страната за поредна година. При спортните коли също няма изненади – Ford Mustang е най-обичан от американците, следван от Dodge Challenger и Chevrolet Camaro.
Сподели.