"Mazda" е готова с първия си електрически автомобил

Pinterest LinkedIn +


"Mazda" е готова с първия си електрически автомобил и ще го представи следващия месец по време на автосалона в Токио. Колата се продава от следващата година, съобщава "Autoblog".

Електрическият модел ще е изцяло нов, а няма да е просто електрифицирано съществуващо предложение от гамата на "Mazda". Засега повечето детайли са в тайна. Компанията е засичана да тества прототип на SUV-а CX-5 с електрическо задвижване, но не е ясно дали и новата кола ще е SUV. Електрическото задвижване е тествано и в CX-30.

Моделът не е част от съвместния проект на "Mazda" и "Toyota" в сферата на електрическите автомобили. Той е изцяло самостоятелно дело на "Mazda".

Засега компанията потвърждава единствено, че в Токио ще покаже новия модел. Той ще има две версии. Едната ще е изцяло електрическа и ще е за Азия и Европа. Другата ще е с малък роторен двигател и ще се предлага в САЩ, където пътуванията на големи разстояния са много повече.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.