"Mazda" маха сензорните дисплеи от автомобилите си

Pinterest LinkedIn +

Сензорните дисплеи вече са неразделна част от новите автомобили. Компаниите се надпреварват да измислят нови функции за тях, но от "Mazda" смятат, че всичко това е опасно. Компанията дори иска да премахне сензорните дисплеи от колите си, съобщава "Motor Authority".

Един от главните инженери на "Mazda" за мултимедийните продукти на компанията коментира пред сайта, че сензорните дисплеи всъщност са опасни. Според Матю Валбуена от "Mazda" са направили проучване, което е открило, че когато водачът се пресяга, за да използва сензорния дисплей, без да осъзнава, той променя позицията на волана и колата напуска лентата си на движение.

А освен това, естествено, гледа и в дисплея, а не в пътя. Така се създава опасност от инциденти, казва Валбуена.

Затова новата Mazda 3 например няма да предлага сензорен дисплей. А наличният дисплей ще е по-малък - 8,8 инча, въпреки модата екраните да стават все по-големи. В "Mazda" смятат, че големият дисплей също разсейва и създава по-голям риск от отблясъци.

"Mazda" променя и останалите бутони в интериора. Идеята е те да са по-лесни и интуитивни и да могат да се използват, без човек да ги търси. Компанията ще продължи да развива интериорите си в тази посока, като търси по-добър баланс между технологии, комфорт и сигурност.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.