Мъгла се спусна над щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Точно петнадесет години след излизането на култовия филм “The Fog” на класика в хорър жанра John Carpenter, римейк на неговата зомби-история застава под номер едно в седмичната US Boxoffice класация.

Касапницата, която се случва в малък крайбрежен град след като кораб с прокажени акостира на техния бряг, донесе 12 милиона долара само за 3 дни и “закова” “The Fog” като абсолютен лидер този уикенд.

На втора позиция слиза хитът на миналата седмица, анимацията  “Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit”, който вече изплати вложените в него средства и продължава да е едно от най гледаните заглавия в последните дни. Историята разказва за приключенията на Уолъс и неговото куче Громит, които трябва да разгадаят странните неща, които се случват в двора на къщата им и да опазят града си от мародерите, които скитат нощем. Анимацията е озвучена с гласовете на Helena Bonham-Carter, Ralph Fiennes и други популярни имена.

Директно на трета позиция влиза “Elizabethtown”, новата продукция на Cameron Crowe. Режисьорът е един от малкото в Холивуд, които сами си пишат сценариите и дори сами си продуцират филмите. Orlando Bloom, Kirsten Dunst и Susan Sarandon са само част от звездите в историята за служител във фабрика за обувки, който нанася щети за милиони долари на шефовете си и после решава да се самоубие показно.

Трилърът  “Flightplan” с Jodie Foster и Sean Bean продължава да се държи стабилно в десетката на най-гледаните филми в Америка вече цял месец. Драмата,  в която майка истерично търси безследно изчезналата си дъщеря на борда на летящ самолет, й определя четвъртото място в тазседмичната боксофис класация.

На пето място застава “In Her Shoes” под режисурата на Curtis Hanson. Cameron Diaz и героинята на нейната сестра са в постоянна борба за надмощие над другата. Признание в очите на околните им е единственото, което търси всяка една тях, всяка по своя си начин.

На шеста позиция, с две по-надолу от предходната седмица, слиза “Two for the Money”. Al Pacino помага на Matthew McConaughey да се превърне от бивш състезател по американски футбол в един от най-добрите букмейкъри в залаганията на всякакви спортни състезания.

Само година след безкомпромисния си шедьовър “Man on fire” режисьорът Tony Scott е готов с новата си творба. Mickey Rourke и Keira Knightley са главните герои във филма “Domino”, който разказва за съдбата на манекенка, която напуска работата си, за да се превърне заедно с приятелите си в свиреп “ловец на глави”.

David Cronenberg и неговата драма “A History Of Violence” е на осмо място този уикенд. С утвърдени  имена в каста като Viggo Mortensen и Ed Harris драмата разказва за промените, който настъпват у хората, когато обстоятелствата ги принуждават да действат против волята си. И последствията за тях не закъсняват.

Едно място по-надолу се намира “Corpse Bride” на Tim Burton. С гласовете на Johnny Depp и Helena Bonham-Carter тази необичайна анимационна приказка за възрастни продължава да инкасира сериозни приходи и тази седмица.

На последното, десето място, е драмата “The Gospel”. Филмът изплати вложения си бюджет и вече е на печалба от седем милиона долара. Без нито едно звездно име в афиша историята за чернокожия младеж, който напуска църквата и се отрича от Господ, за да се отдаде на кариера на R&B изпълнител, явно се харесва на американския зрител и продължава да държи филма в челната десетка.


Боксофис класация на Северна Америка за периода  14 – 16 окт.
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “The Fog”

18 $ млн.

12 $ млн.

2. "Wallace and Gromit:
The Curse of the Were-Rabbit"

30 $ млн.

33 $ млн.

3. “Elizabethtown”

45 $ млн.

11 $ млн.

4. “Flightplan”

55 $ млн.

70 $ млн.

5. “In Her Shoes”

30 $ млн.

20 $ млн.

6. “Two for the Money”

20 $ млн.

16 $ млн.

7. “Domino”

25 $ млн.

4 $ млн.

8. "A History Of Violence”

32 $ млн.

22 $ млн.

9. “Corpse Bride”

30 $ млн.

47 $ млн.

10. “The Gospel”

5 $ млн.

12 $ млн.


Сподели.