Английската анимация “Wallace and Gromit" оглави щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Не се случва често английски филм, още по-малко анимационен, веднага след премиерата си да оглави седмичната класация за най-гледани филми в Щатите - US Boxoffice.

“Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” обаче не само, че го направи, но и за първите си пет дeна върна половината от вложените в него 30 млн. долара.

Комедията разказва за приключенията на Уолъс и неговото куче Громит, които трябва да опазят една зеленчукова градина от мародери, които целят да съсипят цялата реколта. А през нощта се случват и други необясними неща в града, където живеят двамата местни герои.

На второ място пада “Flightplan”, който две поредни седмици беше на челното място в 10-те най-гледани филми в Америка. Трилърът, в който Jodie Foster търси безследно изчезналата си дъщеря на борда на летящ самолет, продължава да се радва на сериозен зрителски интерес и тази седмица.

Режисьорът Curtis Hanson, който преди осем години направи шедьовъра “L.A. Confidential” влиза директно на трето място с новия си филм “In Her Shoes”. Звездата в него е Cameron Diaz, чиято героиня е в непрекъснат конфликт със сестра си. Единственото, което ги свързва, е общото им  желание да бъдат непрекъснато център на внимание. Историята е заплетена дотолкова, че плюсовете на едната са показани като слабостите на другата и обратното.

На четвърта позиция e “Two for the Money”, който е събрал на едно място суперзвезден отбор начело с Al Pacino и Matthew McConaughey. Продукцията проследява историята на бивш състезател по американски футбол, който прекратява кариерата си поради контузия. За кратко време той навлиза в ново поприще, на скъпоплатен букмейкър на спортни залагания, където правилата на играта са съвсем други.

Пето място заема още един чисто нов филм - “The Gospel”. Това е драма, която засяга отношенията между поколенията и техните различни виждания за живота. След трагедия в семейството на чернокож епископ, неговият син се отрича от Господ и тръгва да прави кариера на R&B певец. След време той се връща в града, където никой не го очаква с добро, а и църквата го е отлъчила.

“Corpse Bride”, новата анимационна приказка на Tim Burton заема шестата позиция тази седмица. Приключението на най-необичайните младоженци отдавна изплати вложения си бюджет и вече е на печалба от 12 млн. долара.

На седмата позиция се намира филмът “Waiting...”. Комедия, която разкрива ежедневието на келнерите, готвачите и техния мениджър в един необичаен ресторант, където техните клиенти дори и не подозират как се приготвя храната, която ядат.

Viggo Mortensen и Ed Harris са част от звездите в новия филм на режисьора David Cronenberg, който застава на осмо място. В “A History Of Violence” той постава героите си, които живеят обикновен живот, в необичайна за тях ситуация и наблюдава техните реакции.

Другото заглавие, което пада драстично от миналата седмица от второ на девето място този уикенд, е “Serenity”. Правена по сериал, продукцията проследява екшъна, които предизвиква екипажа на галактически кораб, докато изпълнява незаконни, но скъпоплатени мисии.

В дъното на класацията е “Into The Blue”, който разказва за проблемите на няколко професионални гмуркачи, които откриват “по невнимание” товар, предназначен за голям наркобос. Звездите във филма са новите скъпоплатени лица на Холивуд Paul Walker и Jessica Alba.Боксофис класация на Северна Америка за периода  07 – 09 окт.

1. "Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit"
Бюджет: 30 млн. долара,
Приход до момента: 16 млн. долара


2. “Flightplan”
Бюджет: 55 млн. долара,
Приход до момента: 61 млн. долара


3. “In Her Shoes”        
Бюджет:  30 млн. долара,
Приход до момента: 10 млн. долара        


4. “Two for the Money”
Бюджет:  20 млн. долара,
Приход до момента: 8 млн. долара


5. “The Gospel”
Бюджет:  5 млн. долара,
Приход до момента: 8 млн. долара        

6. “Corpse Bride”
Бюджет:  30 млн. долара,
Приход до момента: 42 млн. долара

7. “Waiting…”
Бюджет:  15 млн. долара,
Приход до момента: 8 млн. долара       


8. "A History Of Violence"
Бюджет:  32 млн. долара,
Приход до момента: 16 млн. долара

9. “Serenity”
Бюджет:  39 млн. долара,
Приход до момента: 17 млн. долара

10. “Into The Blue”
Бюджет:  50 млн. долара,
Приход до момента: 13 млн. долара

Сподели.