Скалата отново подпука щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Популярната компютърна игра “Doom” се превърна в поредната филмова екранизация, която веднага след излизането си оглави актуалната американска класация за най-гледане филми US Boxoffice.

Със сериозен бюджет от 60 млн. долара и каст, който включва известния кечист Скалата (The Rock), Rosamund Pike и Dexter Fletcher няма как продукцията да не предизвика сериозен интерес. Историята проследява проблемите, които си навлича специален отряд от командоси, когато са изпратени на изоставена орбитална станция на Марс. Там ги очаква нещо, което надхвърля и най-ужасните им кошмари.

Директно на втора позиция влиза още един нов филм - “Dreamer: Inspired by a True Story”. Изключително силният звезден състав, начело с Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue и David Morse, са участници в драматичната история за един състезателен кон, който нелепо си чупи крака и вече не може да участва в надпревари. Неговият треньор и малката му дъщеря още вярват в него и ще направят всичко, той отново да стъпи на краката си.

Приключенията на двамата приятели Уолъс и Громит във филма “Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” отстъпват една позиция надолу и тази седмица заглавието е на трето място. Анимационната приказка озвучена с гласовете на Helena Bonham-Carter и Ralph Fiennes разказва за двама местни герои, които се борят срещу напаст от зайци, които целят да унищожат реколтата в градината, която Уолъс и Громит пазят.

Римейкът на “The Fog” на John Carpenter от далечната 1980-та, който миналата седмица заемаше първо място, седи стабилно в седмичната класация на десетте най-гледани филми в Америка. Продукцията вече изплати вложените в нея 18 млн. долара и продължава да приковава вниманието на зрителите с историята за зомбитата, който нападат крайбрежен град, подпомогнати от тайнствена мъгла.

На пета позиция се намира още едно ново предложение този уикенд. Драмата “North Country” проследява събитията около първото дело в Америка за сексуален тормоз на работното място. Истинската история, случила се през 1984 г. с работничка в мина за въглища, е режисирана от сравнително неизвестната Ники Керо. Актьорският състав обаче е стабилен в лицето на Charlize Theron, Sean Bean и Woody Harrelson, и е гаранция за сигурен успех.

На шесто място, с три по-надолу спрямо миналата седмица, се смъква “Elizabethtown”. Orlando Bloom, Kirsten Dunst и Susan Sarandon са част от персонажите в тази трагикомична история на режисьора Cameron Crowe. Млад мъж докарва почти до фалит фабриката за обувки в Орегон, където работи. Вследствие на това приятелката му го зарязва и той иска да се самоубие. Животът обаче има други планове за него.

Драматичният трилър “Flightplan” с Jodie Foster и Sean Bean продължава да държи сериозно интереса на американския зрител и този уикенд застава на седма позиция. С постъпления от 77 млн. долара историята за майката, която истерично търси изчезналата си дъщеря на борда на летящ самолет, явно се очертава като един от най-харесваните филми тази година. Съмнявайки се в собственото си психическо здраве героинята на Jodie Foster трябва да се справи с конспирация, която надминава и най-смелите й представи.

Едно място по-надолу се намира “In Her Shoes” на режисьора Curtis Hanson. Героините на Cameron Diaz и Тoni Collette са сестри, които са в постоянно съревнование една с друга. Всяка иска да е по-ухажвана и важна в сравнение с другата. И двете имат своите цели, но тайно мечтаят да имат качествата на сестра си.

На девето място се намира David Cronenberg и неговата покъртителна творба “A History Of Violence”. Viggo Mortensen, William Hurt, Maria Bello и Ed Harris са само част от имената в драматичната история, която ни показва последствията от убийството, което баща на обикновенно семейство извършва при самозащита. Животът на всички около него се променя и нищо вече няма да бъде такова, каквото е било досега.

На последната, десета позиция този уикенд се намира новият филм на режисьора D.J. Caruso, който миналата година направи хита “Taking Lives”. Al Pacino и Matthew McConaughey играят комбина, която печели милиони чрез машинации в букмейкърски залагания на спортни състезания. “Two for the Money” до момента инкасира 20 млн. долара приход и се радва на добър зрителски интерес и този уикенд.

Боксофис класация на Северна Америка за периода  21 – 23 окт.

1. “Doom”
Бюджет:60 млн. долара,
Приход до момента: 15 млн. долара

2. “Dreamer: Inspired by a True Story”
Бюджет: 32 млн. долара,
Приход до момента: 9 млн. долара

3. Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
Бюджет: 30 млн. долара,
Приход до момента: 44 млн. долара

4. “The Fog”
Бюджет: 18 млн. долара,
Приход до момента: 21 млн. долара

5. “North Country”
Бюджет: 35 млн. долара,
Приход до момента: 6 млн. долара  
  
6. “Elizabethtown”
Бюджет: 45 млн. долара,
Приход до момента: 19 млн. долара

7. “Flightplan”
Бюджет: 55 млн. долара,
Приход до момента: 77 млн. долара

8. “In Her Shoes”       
Бюджет:  30 млн. долара,
Приход до момента: 26 млн. долара        

9. A History Of Violence”
Бюджет: 32 млн. долара,
Приход до момента: 22 млн. долара

10. “Two for the Money”
Бюджет:  20 млн. долара,
Приход до момента: 16 млн. долара

Сподели.