Любезно чихуахуа написа гневно писмо на Цитиридис

Pinterest LinkedIn +

Нова гневна забележка получи младият телевизионен водещ Николаос Цитиридис по повод поредното си неуместно разсъждение в ефир. Невероятно е, но този път възмутеният "зрител" е... чихуахуа.

"Използвам "Уважаеми" в обръщението ми към вас от любезност и добро възпитание, но моля, постарайте се да го заслужите наистина" - набляга в послеписа кучето. Повод за гнева му е забележката, която Цитиридис направи при интервю с Николета Лозанова, че чихуахуа не е куче, а в самото име на породата е вложен присмех ("хуа-хуа" според гърка било като "ха-ха"). 

Вижте дългия пост, който възмутеното, но любезно кученце публикува в страницата на шоуто във Фейсбук от профил с име Балкан Балкан (с незначителни съкращения):


Уважаеми г-н Цитиридис,
Изключително много съм възмутен от изказаното в шоуто ви на 16.02.2021 г. мнение и квалификации относно нашата порода!

Да ви се представя - Аз съм Чихуахуа, почти на 5 (години) - роден съм на 22.07.2016 година в град Варна, в прекрасния развъдник ***. В момента живея в Стара Загора. Жилищно съм осигурен, ползвам и МПС при необходимост.

Много дружелюбен, любвеобвилен и изпълнителен съм. Имам изградени хигиенни навици от малък, ползвам собствена тоалетна - пелени (памперси) за кучета и обща баня с вана.

Не пия, не пуша,храня се здравословно, спортувам, обичам разходките и водя активен социален живот.
Разбирам от дума - когато ми кажат "Седни", "Легни", "Дай лапа", "Горе", "Завърти се", "Донеси Розовко да играем", "Донеси Мечо", "Юни на морета", разбирам какво искат да кажат стопаните ми и го изпълнявам.

Малко над 3 кг. съм в момента, но така е след зимните месеци. Надявам се скоро да вляза в норма. Правил съм разходка от 6 км (отиване и връщане, с две малки почивки заради стопанина), без да се запъхтявам дори.

Благородническото ми име е CANDY ROYALS HARRY POTTER (аз съм с родословие
- може да го проследите на следния линк: http://ingrus.net/chihuahua/details.php?id=121537). А името, с което съм по-известен в обществото е Балкан. А, щях да забравя - Шампион на България съм в клас Junior (Подрастващи) за 2017 година... ако това има значение...

Държа да се запознаете мааааалко повече с породата Чихуахуа и след това публично да се извините на вашата аудитория за нелицеприятните коментари!
За контакти може да ползвате личния ми мейл balkan.bulgaria@mail.bg, лично съобщение чрез Фейсбук Месинджър, https://www.facebook.com/balkan.bulgaria или ако се видим в някой парк...
В очакване на вашата реакция
Балкан

Припомняме, че крайно неуместни и безвкусни шеги в новото шоу по bTV не за пръв път клатят стола на Цитиридис. Самият той се завърна след едномесечна почивка през януари, шегувайки се, че е бил уволнен. През първия сезон на предаването пък беше нашумял скандал, свързан с недопустими шеги за малтретиране на жени, за които няколко организации му потърсиха отговорност. Според някои от коментарите разговорите в шоуто отдавна приличат повече на непретенциозни седенки, отколкото на телевизионни интервюта в национален ефир.

Смеем да предположим, че за пръв път телевизионен водещ успява дотолкова да сгази лука, че да започнат да му пишат и кучета. Което все пак си е някакъв рекорд!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.