"Lexus" планира спортен SUV

Pinterest LinkedIn +

И "Lexus" планира спортен SUV модел, съобщава "Motor1". Идеята на компанията е да предложи SUV модел в гамата F, която обикновено обединява най-спортните версии на нейните автомобили.

От компанията коментират, че създаването на F SUV е "активен разговор", но все още не е взето окончателното решение. "Все още обмисляме дали за "Lexus" е по-важна производителността на пътя или офроуд производителността", коментира Чика Како, вицепрезидент на "Lexus UX".

Интересът към SUV моделите продължава да е голям, като все повече производители се насочват предимно към тези автомобили. Спортните SUV-ове също се оформят като ниша със сериозен интерес и потенциал.

Вече повечето производители имат поне по един спортен SUV и подобно предложение и от "Lexus" ще изглежда напълно логично. Засега обаче компанията не бърза с решенията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.