"Bugatti" няма да прави SUV, не отговаря на ДНК-то на компанията

Pinterest LinkedIn +

Еуфорията по SUV-ове е обвзела пазара на автомобили и производителите масово пускат такива модели един след друг. "Bugatti" обаче не възнамерява да е сред тях, обяви изпълнителният директор на компанията Стефан Винкелман.

От много време се говори, че "Bugatti" разработва SUV и планира да увеличи гамата си с подобно предложение. Винкелман обаче е категоричен – "Bugatti" няма да прави SUV, независимо какви са тенденциите на пазара.

Според него подобен модел не отговаря на профила и на историята на компанията, която няма нужда от SUV, за да се представя добре на пазара.

Той обаче не изключва възможността да бъдат разработени други модели. Винкелманн казва, че в "Bugatti" работят по "няколко изненади" и "нови модели", които ще бъдат представени още тази година. Очакванията са, че макар да няма SUV, "Bugatti" все пак ще предложи 4-врат седан или друг по-луксозен автомобил.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.