"Bugatti" иска да добави още два модела към гамата си

Pinterest LinkedIn +

През последните години "Bugatti" се възроди като бранд и си изгради име на компания, която предлага един модел, но много скъп и специален. Сега от "Bugatti" смятат, че са готови да започнат да разширяват гамата си и искат да предложат поне още два модела, казва нейният изпълнителен директор Стефан Винкелман, цитиран от "Autocar".

"Ясно е, че ако правим нещо различно от суперспортна кола като Chiron, то тогава няма да е достатъчно да обичаме само един тип автомобили", казва Винкелман пред сайта.

Той обаче не конкретизира какви са новите планове на "Bugatti", а споделя единствено, че компанията се насочва към "всеки тип купе и търсенето на всеки регион". "Bugatti" няма да вложи парите си в залязващ сегмент, категоричен е Винкелман.

През последните години има упорити слухове, че "Bugatti" разработва или най-малкото обмисля SUV и 4-врат седан. Дори се смяташе, че компанията ще възроди името Galibier, което използваше преди десетилетия за луксозните си модели.

Междувременно пазарът като цяло се насочва към SUV моделите. Винкелман ръководеше "Lamborghini" по време на разработката на SUV-а Urus, който в момента се радва на голям интерес и на добри отзиви. Той обаче не потвърждава, че "Bugatti" също иска SUV, макар това да изглежда като логично заключение и посока на фона на пазара.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.