Какво да очакваме от новото Bugatti Divo

Pinterest LinkedIn +

На 24-ти август т.г. "Bugatti" ще представи новия си хиперавтомобил Divo. Той е базиран на сегашния Chiron, като ще е насочен към спортното шофиране, а не толкова към луксозното и бързо пътуване.

Засега "Bugatti" умело и успешно запазва подробностите за Divo в тайна. Компанията вече показа автомобила на някои от своите клиенти на специални събития, като всеки, който е видял колата, подписва договор, че няма да говори нищо за нея, докато тя не бъде показана официално.

Със сигурност името Divo ще провокира много игри на думи, така че трябва да се подготвим за "най-divo-то Bugatti" и други подобни закачки. А какво всъщност ще може Bugatti Divo?

Целта на автомобила е да надгради постигнатото от Veyron и Chrion. Divo ще струва 5 млн. евро, като компанията планира да произведе само 40 бройки. Най-вероятно вече всички са продадени.

От загатнатото от Bugatti до момента изглежда, че Divo ще е комбинация от Chiron и Bugatti Vision Gran Turismo – прототип, който компанията представи заедно с Chiron и който беше насочен към най-спортното бъдеще на Bugatti.

Divo обаче ще е с малко по-различен дизайн, който загатва за повече агресия. "Запазили сме и сме доразвили ДНК чертите в дизайна на "Bugatti", като сме се възползвали от свободата и сме създали и изцяло нова форма", коментира пред "Autocar" Франк Хейл, главен дизайнер на екстериора на Bugatti. Най-вероятно Divo няма да има промени в двигателя, или те ще са минимални, но ще има доста промени в механиката.

От "Bugatti" потвърждават, че Divo ще е насочен към спортното шофиране. Това ще е автомобил, който ще е олекотен, по-бърз и с по-голямо сцепление от Chiron. Ще може обаче да се използва и на пътя, а няма да е само за писта.

"Щастието не е зад завоя. То е завоят. Divo е направен за завои. С Divo искаме да въодушевим хората по света", казва шефът на "Bugatti" Стефан Винкелман.

Името Divo е избрано в чест на френския състезател Алберт Диво. През 1928 г. и 1929 г. той печели Targa Florio с отбора на "Bugatti".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.