Легендарни комикс художници идват за първи път у нас по покана на Aniventure Comic Con

Pinterest LinkedIn +

Остават само два дни до старта на фестивала на съвременната и традиционната японска култура в България Aniventure Comic Con. Събитието ще се проведе на 14 и 15 септември в "Интер Експо Център" в гр. София. За първа година и за първи път в България Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и "Marvel Comics". Сред тях са световноизвестните Скот Хана, Том Рейни и Джим Калафиор, които рисуват комикси повече от 30 години.

За 14-а поредна година всички фенове на японската култура ще могат да станат част от Aniventure Comic Con, което от своя страна е част от събитията в календара на 30-ите Дни на японската култура в България. Фестивалът се организира от "НАКАМА" и "Key Events" с любезната подкрепата на Посолството на Япония в България. 

Всички посетители ще могат да вземат участие и в специалните панели на комикс артистите, в уроците им на живо по рисуване и в собствените им павилиони в Комикс залата. Феновете на Aniventure Comic Con ще могат да се срещнат с едни от най-любимите косплей звезди на всички времена и популярни актьори, участвали във филми като "Хари Потър" ("Harry Potter") и "Игра на тронове" ("Game of Thrones").

Почитателите на традиционната японска култура ще могат да се включат още в уъркшопи за декорация на Учива ветрило, писане на чаено хайку, кири-е, чаена церемония и най-различни бойни изкуства. Aniventure Comic Con 2019 ще разполага и със специална зона за аниме и манга, в която ще има лекции, кътове с игри и други традиционни за японската култура продукти. А в залата на Главната сцена освен косплей панелите ще има и срещи с холивудски звезди и с популярни актьори от български сериали. Посетителите ще могат да вземат участие и в различните конкурси и състезания по време на двудневния фестивал.

Повече информация за събитието може да намерите на официалния сайт: www.aniventure.net
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.