Косплей звездите Kamui и Reika ще участват във фестивала Aniventure Comic Con 2018

Pinterest LinkedIn +

Само три дни остават до старта на най-големия фестивал за традиционна и модерна японска култура в България Aniventure Comic Con 2018. Събитието ще се проведе този уикенд, 15 и 16 септември, от 10:00 до 20:00 ч. в Интер Експо Център, София. Тази година фестивалът ще предложи повече забавления в повече и по-големи зали и повече интересни гости. Ще бъдат обособени 5 зони, като една от големите изненади е новосъздадената кино зала, където посетителите ще могат да срещнат както холивудски звезди, така и популярни актьори от български сериали и световноизвестни комикс художници.

Специално за феновете на косплея в България за първи път ще пристигнат едни от най-големите имена в това изкуство – Kamui, косплей звезда с множество издадени книги за създаване на костюми и инвентар, и Reika – косплеър от Япония, завладял отдавна световните сцени, който ще се качи на главната сцена на Aniventure Comic Con 2018. След неговия панел ще се проведе и традиционният косплей конкурс, в който победителят ще получи специалната награда на японския посланик.

Организаторите от СНЦ НАКАМА и Key Events са предвидили и множество други занимания за феновете на традиционната японска култура като уъркшопи за оригами, кири-е, икебана, чаена церемония, различни бойни изкуства, дори и възможност за посетителите да облекат кимоно. Aniventure Comic Con 2018 ще предложи и специална зона за аниме и манга, в която ще има лекции, кътове с настолни игри, щандове с аниме, манга и други традиционни за японската култура продукти. За музикалните ентусиасти организаторите са предвидили и Караоке конкурс в тази зона.

В гейминг залата посетителите ще могат да тестват и закупят най-различни компютърни и конзолни игри, а в залата на Главната сцена освен косплей панелите ще се проведат срещи с топ актьорите и награждавания, плюс атрактивно K-pop шоу. Във външните пространства на Интер Експо Центъра пък ще има графити, ЛАРП зона и зона с вкусни храни и напитки.

Повече информация има на официалния сайт на фестивала.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.