"Lamborghini" подготвя изцяло електрически 4-врат модел

Pinterest LinkedIn +

"Lamborghini" работи по четвърти модел в гамата си. Той ще бъде четириврат GT за дълги пътувания и ще е изцяло електрически, съобщава "Autocar".

Моделът ще е четириместен, като в момента се бори за "зелена светлина" с друго предложение – още един спортен модел с две врати и двигател със средно разположение. Най-вероятно обаче ще бъде предпочетен 4-вратият салон, вдъхновен от прототипа Estoque, който компанията представи през 2008 г.

Пред "Autocar" директорът на отдела за проучвания и разработки на "Lamborghini" Маурицио Региани казва, че първоначално и за 4-вратия модел дискусията е била къде да бъде разположен двигателят. Сега обаче концепцията се изменя драстично.

"Ако погледнем времето за поява на четвърти модел, то има голям потенциал то да бъде идеално за изцяло електрически автомобил", казва Региани. Най-вероятно подобен модел ще използва платформа от "Volkswagen Group", например тази, която вече се предлага от Porsche Taycan и ще се предлага с бъдещия Audi E-tron GT.

Региани казва, че динамиката ще е много важна. "Колата ще бъде бърза, но не по същия начин, както трябва да е при суперспортните ни автомобили. Четвъртият модел ще предлага нещо по-различно", казва Региани. Засега конкретните спецификации все още се уточняват, но целта на "Lamborghini" е да предложи четвъртия си модел през 2025 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.