"Lamborghini" не изключва възможността да направи 4-врат седан

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителният директор на "Lamborghini" Стефано Доменикали не изключва възможността компанията да предлага и 4-врат седан. Това обаче ще се случи след няколко години, съобщава "Autocar".

"Идеята за кола 2+2 места за дълги пътувания е нещо, върху което вече работим. Подобна кола ще ни помогне да достигнем 10 000 продажби годишно", коментира той пред изданието.

Все още обаче "Lamborghini" не е в състояние да предложи модела. "Може да се случи след няколко години, ако стабилизираме продажбите. Тогава ще можем да си позволим четвърти модел. Но в момента не сме достатъчно силни и стабилни, за да инвестираме в такъв", казва Доменикали.

Той иска през следващите няколко години да реализира план за реформирането на марката. Иска да увеличи броя на хората, които я познават. "На нови пазари хората не ни знаят и нашата история има нулева стойност за тях", казва Доменикали и иска да промени това, като същевременно промени позицията на бранда и в утвърдените пазари, като привлече повече хора.

Фокус на "Lamborghini" ще бъде разработката на двигатели, като компанията иска да е сред пионерите в новите технологии при двигателите и хибридите. Цел на компанията ще бъде и удоволствието от шофирането, като основната част от колите ще са за хора, които обичат да карат.

Същевременно "Lamborghini" ще търси и баланс между продажби и ексклузивност. "Можем много лесно да пуснем втори SUV и бързо ще увеличим продажбите. Ако съм егоистичен мениджър, бих направил това, но не е полезно за бранда ни", казва Доменикали.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.