"Lamborghini" ще предлага и поръчкови състезателни автомобили

Pinterest LinkedIn +

През последните години автомобилните производители откриха нов сегмент – изцяло персонализирани и поръчкови автомобили за най-богатите си клиенти. "Lamborghini" вече неколкократно се възползва от това с проекти като Reventon, Centenario, Veneno и др. Това обаче не е достатъчно за компанията и сега тя започва да предлага и поръчкови състезателни автомобили.

Тя представи първия си подобен модел – SC18, който е разработен от състезателния отдел на компанията – "Squadra Corse". Автомобилът е произведен само в една бройка по поръчка на клиент, като използва техники от Super Trofeo и GT3 състезанията.

За разлика от истинските състезателни автомобили, SC18 има право да се движи и по обикновените пътища. Основната му цел обаче е пистата и има подобаващи за целта окачване и аеродинамика. Всеки елемент по колата е направен с мисъл за състезания и каране на писта.

Така, макар да има право да носи регистрационен номер, SC18 далеч няма да е най-подходящият автомобил за градския трафик или дори за междуградски пътешествия, освен ако те не са по много добри пътища.

SC18 има V12 двигател със 759 к.с., който е същият като в Aventador SVJ, представен това лято. Компанията не обяви какви са времената на колата, но тъй като тя е по-аеродинамична и лека от SVJ, се очаква и да е по-бърза, което означава време от 0 км/ч до 100 км/ч за под 2,8 сек.

От "Lamborghini" казват, че ще бъде произведен само една бройка SC18 за съответния клиент. Но също така казват, че проектът полага основите за други подобни разработки за клиенти, които са почитатели както на марката, така и на състезанията.
Сподели.