"Lamborghini" подготвя специална версия на SUV-а си Urus за писта

Pinterest LinkedIn +

Манията по SUV моделите е толкова голяма, че те вече навлизат и в сегмента на спортните автомобили. Дори "Lamborghini" има такъв модел, а сега компанията работи и по специална негова версия за писта, който дори ще се състезава, съобщава "Motor1".

Автомобилът се казва Urus ST-X и е разработен изцяло за писта. Той има ролкейдж, подсилен състезателен резервоар, система за гасене на огън и др.

Има промени и в дизайна, които включват повече видим карбон, по-големи отвори за въздух, състезателен ауспух и 21-цолови джанти с централен болт. Освен това Urus ST-X е подложен на сериозна диета, като е отслабнал с 25%, окачването е по-твърдо. Самият двигател е същият като на стандартната версия – туин турбо V8 с 641 к.с. и 850Nm въртящ момент.

Urus ST-X ще има свой шампионат, в който ще се състезава. Той ще стартира през 2020 г., като първите състезания ще са в Европа и Близкия Изток. Състезанието ще комбинира писта и офроуд каране в едно, като трасетата ще са одобрени от ФИА. Ще се предлагат и дни за клиенти, които ще могат да карат колите на същите писти.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.