BMW X7 ще конкурира най-луксозните SUV модели

Pinterest LinkedIn +

BMW се присъединява към новия любим сегмент на все повече производители – най-луксозните SUV модели. Компанията вече е напълно готова със своя X7, който ще се появи по улиците от март 2019 г.

Цената на базовия модел ще е малко над 84 000 евро. За тези пари BMW ще предлага 7-местен модел с удобни места за всички пътници. Автомобилът ще се конкурира с Range Rover, Audi Q7 и Mercedes GLS.

X7 ще е доста голям с 5156 мм дължина, 2006 мм широчина и 1803мм височина. С всички 7 места ще има 326 литра място в багажника. Ако двата реда задни седалки се сгънат, ще има 2120 литра място.

Луксът започва още с тройния панорамен покрив, въздушното окачване, множеството функции и комфортни екстри в интериора. Външният вид на Х7 прилича на голяма "Седмица". Основната разлика е в огромните "бъбреци" отпред, които са първото, което човек забелязва.

Първоначално колата ще се предлага във вариант с 2 дизелови и един бензинов двигател. Всичките са любимите на BMW редови "шестаци". Очаква се и версия с V8 и дори с хибрид на по-късен етап. Всички използват една и съща 8-степенна автоматична кутия и имат стандартно задвижване xdrive.

X7 ще използва и някои от новите технологии на компанията. Сред тях са допълнителни пакети с автономни функции, гласов асистент с изкуствен интелект и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.