BMW започва работа по следващото поколение автономни коли

Pinterest LinkedIn +

Компанията BMW вече е започнала подготвителна работа по следващото поколение автономни коли. В момента тя търси и партньори, с които да развива новата технология, съобщава "Automotive News Europe".

Концернът иска да си сътрудничи и с повече автомобилни производители, за да се направи обща платформа. BMW вече работи с "Fiat Chrysler", "Magna International", "Intel" и "Mobileye" за първото поколение на платформата, което ще представи през 2021 г.

Целта е да се създаде гъвкава система, която да може да се надгражда и да се развие от ниво 5, т. е. напълно автономен автомобил.

"Volkswagen Group" също работи по своя платформа. От BMW казват, че са отворени за работа с всеки производител и концерн. Целта е работата по второто поколение на платформата да се движи много бързо и тя да дебютира през 2024 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.