Новини за книги

Лекарство против северния вятър
Лекарство против северния вятър
Публикувана от:

Драматичен, налудничав, нежен и изпълнен с емоционално напрежение, романът  "Лекарство против северния вятър" започва от случайно недоразумение. В пощенската кутия  на Лео Лайке погрешка попада имейл  от непознатата Еми Ротнер. Недоразумението е изяснено и случаят е приключен. Девет..

Пътешествия с леля ми
Пътешествия с леля ми
Публикувана от:

На погребението на майка си той се запознава със своята ексцентрична, капризна, претенциозна и неуважаваща законите леля. Разказът се следи през неговия поглед, но истинският двигател на действието е лелята, която го повежда на пътешествия из не един континент. Хенри е скован и дистанциран от света,..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Крадци на лебеди" на Елизабет Костова
Публикувана от:

Ако приемем, че творецът се познава по второто произведение, то романът, последвал най-касовия дебют в американската литература ("Историкът“ измества дори Дан Браун от бестселър класациите ), е написан от особено старателен автор. "Крадци на лебеди“ впечатлява с детайлното проучване..

Бразилска лотария
Бразилска лотария
Публикувана от:

Сержант Рубенс Лемош е един от най-добрите и неподкупни полицаи в Рио Бранко,  Бразилия. След специално обучение в американскaтa Сикрет Сървис става лична охрана на губернатора на провинцията, обхващаща голяма част от амазонската джунгла. Един ден неочаквано получава задачата да подслуша и запише..

Прощална роля
Прощална роля
Публикувана от:

Книгата отново ни среща с основния персонаж на Незнански - детектив Турецки. Към него и колегата му от агенция "Глория" Плетньов се обръща за помощ бизнесмен в затруднено положение. Мъжът се опасява, че партньорът му иска да се отърве от него и дори се досеща за мястото и часа на планираното..

Хамамът Балкания
Хамамът Балкания
Публикувана от:

В книгата Баяц реконструира живота и образите на два от колосите на османското величие, по потекло православни християни, следвайки житейския им път през драматичните исторически събития на XVI век. Той представя човешката съдба като пясъчна буря, която непрекъснато мени посоката си. Така става възможно..

Книга на седмицата: Джони Деп завинаги
Книга на седмицата: Джони Деп завинаги
Публикувана от:

Когато пишеш биография на звезда като Джони Деп (Johnny Depp), имаш най-малко два варианта: да го затвърдиш като икона или да го представиш в обратна на очакваната и не особено привлекателна светлина. Нито едно от двете не е избрал Ник Джонстън - автор на новата илюстрована биография на Джони Деп,..

Пандора в Конго
Пандора в Конго
Публикувана от:

Действието й се развива в Англия през 1914-а година. Томас Томсън, начинаещ писател и "литературен негър“, получава поръчка да напише историята на затворник, който очаква да бъде съден за убийството на двама английски аристократи по време на безумна експедиция за диаманти в конгоанската..

Римски разкази
Римски разкази
Публикувана от:

По уникален начин той изследва обществото и разкрива с неподозирана дълбочина тайните на Рим - места, картини, хора. Разказите му, сред които и "Чочарка”, са кратки истории за долните прослойки на обществото. Алберто Моравия въвежда читателя в бедните квартали на Рим, чиито герои са обикновените..

Аз обичам Ню Йорк
Аз обичам Ню Йорк
Публикувана от:

Дебютната й книга разказва романтичната история на Анжела, която хваща годеника си в изневяра на сватбата на най-добрата й приятелка. С разбито сърце и в шаферска рокля тя скорострелно напуска Лондон и заминава на своето първо нюйоркско приключение, на което паспортът е единственият й багаж. Разбира..

Джевджет бей
Джевджет бей
Публикувана от:

Историята на Джевдет бей, неговите синове и внуци се развива на фона на историята на Турция – от времето на последния султан през младотурската революция, политически сътресения и преврати. Скърби и радости, любов и смърт, годежи, сватби и раздели изпъстрят картината, създадена от майсторското..

Наследството 731
Наследството 731
Публикувана от:

Всичко започва, когато в човешкия геном са открити останки от древен ретровирус. Мутиралата му форма е смъртоносна и лесно може да бъде превърната в оръжие за масово изтребление. Изследователите от Поделение 731 са първите, развивали идеята за този проект още през Втората световна война с цел изработване..

Парижка вендета
Парижка вендета
Публикувана от:

Англичаните, които го държат в плен, отчаяно се стремят да разберат къде са скрити несметните богатства, натрупани при безбройните му походи. Императорът така и не казва нищо, в завещанието му също не се споменава нито дума. Тайната изглежда ще остане неразкрита до момента, в който Котън Малоун се събужда..

Война със саламандрите
Война със саламандрите
Публикувана от:

Романът е сатира за робството и наивната и глупава природа на съвременния свят. "Война със саламандрите" разказва за нов вид саламандри, които постепенно превземат човешкия свят. Чешкият капитан Ван Тох открива на непознат остров в океана същества, подобни на човека и ги пренася в Европа,..

Нещо зло се задава
Нещо зло се задава
Публикувана от:

Неговият мистериозен директор маркира всеки, който се поддаде на желанието си да изживее най-съкровената си фантазия. Защото във всяко човешко сърце се крие една тайна мечта, за която бихме дали всичко, дори живота си. И когато възможността тя да бъде изпълнена стои..