Новини за книги

"Скала от песъчинки" - Христо Славов
Публикувана от:

За автора: Фотоалбумът "Скала от песъчинки" на Христо Славов представя фотографии на именити български художници, поети и писатели. Сред популярните личности, чиито портрети са поместени в книгата, са Христо Фотев, Цанко Лавренов, Златю Бояджиев, Панчо Владигеров, Елисавета Багряна и много..

"Цветята на дъждовната гора" - Марго Бъруин
Публикувана от:

За автора: Романът "Цветята на дъждовната гора" на израсналата в Ню Йорк писателка Марго Бъруин е преведен на редица езици, но само у нас изданието му е с ухание на ванилия. Книгата е отпечатана върху висококачествена хартия, ароматизирана с нова за България технология. Сюжет: В центъра..

"Мисия Лондон" - Алек Попов
Публикувана от:

За книгата: Романът "Мисия Лондон", определян от критиците като най-смешната книга в съвременната българска литература, през 2004 година спечели наградата на списание Clouds, където бе публикуван на английски език в продължение на цяла година. Сюжет: "Романът на Алек Попов предполага..

"Капан за сънища" - Стивън Кинг
Публикувана от:

За автора: Стивън Кинг е роден през 1947 година в Портланд. Завършва специалност Английски език и литература в Университета на Мейн. Първият му роман "Кери" е публикуван през 1973 година и оттогава е написал повече от 40 романа. В "Капан за сънища" има такава енергия и въображение,..

"Ангелология" - Даниел Трусони
Публикувана от:

За автора: Даниел Трусони е родена през 1973 година в Уисконсин. Нейни текстове са излизали в престижни издания като "Ню Йорк Таймс" и "Телеграф". Дебютната й книга "Вдън земя" е отличена с няколко литературни награди, а "Ню Йорк Таймс" я избира за една от 10-те..

"Момичето, което си играеше с огъня" - Стиг Ларшон
Публикувана от:

За книгата: "Момичето, което си играеше с огъня" е вторият роман от трилогията "Милениум" на шведския писател Стиг Ларшон. Книгата бе публикувана след смъртта на автора - на шведски през 2006 година и на английски език през януари 2009 година. Уникалното в трилогията "Милениум"..

"Зазоряване" - Стефани Майър
Публикувана от:

За книгата: "Зазоряване" е четвъртият и последен роман от поредицата за необичайната любов между вампир и смъртно момиче. Поредица, родила се от сън, която преобръща клишетата за вампирите и придава смисъл на всички клишета за любовта. Защото в света на Стефани Майър, вампирите са способни..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии"
Публикувана от:

Именно в малките детайли обаче е онзи ключов момент, който определя дали дадена книга ще достигне до върха на бестселър класациите или ще премине незабелязано по ниските рафтове на книжарниците. "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии“ определено не е от вторите. Ето защо: Авторът:..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Смърт във Вавилон, любов в Истанбул" на Искендер Пала
Публикувана от:

Поредният такъв е на един от най-ценените туски писатели - професора по литература Искендер Пала, наричан “живото културно наследство на Турция”. Книгата "Смърт във Вавилон, любов в Истанбул“  съчетава древни митове със съвременна философия, печал и радост, фантазия и реалност,..

"Красотата и адът" - Роберто Савиано
Публикувана от:

Осъден на смърт от Камората, авторът остава жив единствено благодарение на общественото мнение и публичната подкрепа на световноизвестни имена. Въпреки постоянното си местене от убежище на убежище, Савиано пише новата си книга "Красотата и адът”, посветена на всички, които превръщат "Гомора"..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Жената от пясъците" на Кобо Абе
Публикувана от:

Млад природоизпитател се оказва без място да нощува, след като цял ден е търсил бръмбари до странно село на далечен плаж. Местните му предлагат да остане при млада вдовица в рушаща се къща между две огромни дюни. По-късно обаче се оказва, че Ники Джъмпей е заложник, сякаш обречен никога да не си тръгне..

Ивайло Борисов: неприлично биографично
Ивайло Борисов: неприлично биографично
Публикувана от:

"01. Неприличен роман" е първата му книга. Мрази да му задават въпроса "С какво се занимаваш“ и затова точно него му зададохме първо. Иначе е активен блогър от години и в takaitaka.com особено добре соли всичко абсурдно в страната и чужбина, онлайн и офлайн. Хейтърският му храв,..

"Призрачни светлини" - Дейвид Морел
Публикувана от:

Романът "Призрачни светлини" започва с ненадейното изчезване на съпругата на полицая Дан Пейдж. Разбира се, той незабавно започва да я търси и следите й го водят до затънтено градче, което е прочуто с появата на необясним астрономичен феномен. Нощем небето над Ростов е озарено от странни светлини,..

"Блясък" - Луиз Бегшоу
Публикувана от:

Три жени – красиви, силни и богати. Някога са били най-добри приятелки, а сега – смъртни врагове. Сали, Джейн и Хайя се запознават в елитно частно училище и стават най-добри приятелки. Животът ги разделя, но години по-късно те се срещат отново. Трите са се превърнали в красиви, уверени и..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "01. Неприличен роман" на Ивайло Борисов
Публикувана от:

Особено внимание обръща към типичните герои на Прехода, към които изпитва безгранично презрение. Автори като Вивег, Пелевин, Минаев и много други с тонове черен хумор отдавна претвориха абсурда на постсоциалистическото общество. Блогър и отявлен хейтър, Ивайло Борисов успява в близо 300 страници по..