Новини за книги

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Жената от пясъците" на Кобо Абе
Публикувана от:

Млад природоизпитател се оказва без място да нощува, след като цял ден е търсил бръмбари до странно село на далечен плаж. Местните му предлагат да остане при млада вдовица в рушаща се къща между две огромни дюни. По-късно обаче се оказва, че Ники Джъмпей е заложник, сякаш обречен никога да не си тръгне..

Ивайло Борисов: неприлично биографично
Ивайло Борисов: неприлично биографично
Публикувана от:

"01. Неприличен роман" е първата му книга. Мрази да му задават въпроса "С какво се занимаваш“ и затова точно него му зададохме първо. Иначе е активен блогър от години и в takaitaka.com особено добре соли всичко абсурдно в страната и чужбина, онлайн и офлайн. Хейтърският му храв,..

"Призрачни светлини" - Дейвид Морел
Публикувана от:

Романът "Призрачни светлини" започва с ненадейното изчезване на съпругата на полицая Дан Пейдж. Разбира се, той незабавно започва да я търси и следите й го водят до затънтено градче, което е прочуто с появата на необясним астрономичен феномен. Нощем небето над Ростов е озарено от странни светлини,..

"Блясък" - Луиз Бегшоу
Публикувана от:

Три жени – красиви, силни и богати. Някога са били най-добри приятелки, а сега – смъртни врагове. Сали, Джейн и Хайя се запознават в елитно частно училище и стават най-добри приятелки. Животът ги разделя, но години по-късно те се срещат отново. Трите са се превърнали в красиви, уверени и..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "01. Неприличен роман" на Ивайло Борисов
Публикувана от:

Особено внимание обръща към типичните герои на Прехода, към които изпитва безгранично презрение. Автори като Вивег, Пелевин, Минаев и много други с тонове черен хумор отдавна претвориха абсурда на постсоциалистическото общество. Блогър и отявлен хейтър, Ивайло Борисов успява в близо 300 страници по..

Сянката
Сянката
Публикувана от:

Негов главен герой е професионален писател в сянка – човек, който пише за и от името на известните без да разкрива собственото си лице. Принуден да работи със залязващи рок звезди и загубили популярност политици, той приема ентусиазирано предложението да напише мемоарите на британския министър-председател,..

Бленувам те - Любовни писма на знаменити българи
Бленувам те - Любовни писма на знаменити българи
Публикувана от:

В него виждаме в различна светлина революционери, политици, общественици, учени, писатели, военачалници, художници. Книгата представя част от най-значимите мъже и жени на България чрез техните писма и и лични архиви. Интересно е, че повечето текстове се публикуват за първи път. "Зад всяко писмо..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Лекарство против северния вятър" на Даниел Глатауер
Публикувана от:

Любов по интернет? Ако беше невъзможна, нямаше да има хиляди социални мрежи и сайтове за запознанства. Ако беше възможна, нямаше още да потръпваш от ужас при спомена за онази среща на Попа, в която се оказа, че чудният пич, с когото си чатиш напоследък има 3 говорни дефекта, 2 различни чорапа и ръст,..

Дракула - Немъртвият
Дракула - Немъртвият
Публикувана от:

„Дракула” на Брам Стокър е моделът, по който са написани всички съвременни романи на ужасите. Той вдъхновява нестихващото очарование на целия свят от вампирската тематика. Макар мнозина да са се пробвали да пресъздадат това класическо произведение, само филмът с Бела Лугоши от 1931 година..

Морският дявол
Морският дявол
Публикувана от:

Първият роман от нея е "Морският дявол", който разказва за младостта на култовия персонаж на Бушков - ветерана от военноморските спецчасти Кирил Мазур. В книгата старши лейтенант Кирил Мазур е на секретна операция заедно с колегите си в чужди води, край екзотичния остров Бае. По прикритието..

The Singles Collection: 1999-2009
The Singles Collection: 1999-2009
Публикувана от:

Амбициозната книга съдържа къси разкази и приказки от книгите “Електрочакра” (2001 г.), “Вълшебна нощ”  (2002 г.), “12 приказки от Белегаст” (2004/2009 г.), “Ела при мен” (2007 г.), “Безкрайният път” (очаквана през 2010) и списанието Капитал..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Обичам те" на Франческо Алберони
Публикувана от:

С векове учени, философи, поети и дори лекари търсят нейната тайна, но каквото и да се каже за нея, когато ни сполети, всички думи изгубват смисъл. Точно обратното явно мисли авторът на книгата "Обичам те" Франческо Алберони. В 300 страници той разглежда любовта в серия от есета - задълбочен..

Отиде си Спасителят в ръжта
Отиде си Спасителят в ръжта
Публикувана от:

В последните десетилетия писателят, отвратен от голямата слава, запази мълчание и се изолира от света зад високата на къщата си в село Корниш (щата Ню Хемпшър). Той не издава литература от 1965 насам и не дава интервюта от началото на 80-те. Селинджър израства в Ню Йорк в семейство с шотландски, ирландски,..

Лекарство против северния вятър
Лекарство против северния вятър
Публикувана от:

Драматичен, налудничав, нежен и изпълнен с емоционално напрежение, романът  "Лекарство против северния вятър" започва от случайно недоразумение. В пощенската кутия  на Лео Лайке погрешка попада имейл  от непознатата Еми Ротнер. Недоразумението е изяснено и случаят е приключен. Девет..

Пътешествия с леля ми
Пътешествия с леля ми
Публикувана от:

На погребението на майка си той се запознава със своята ексцентрична, капризна, претенциозна и неуважаваща законите леля. Разказът се следи през неговия поглед, но истинският двигател на действието е лелята, която го повежда на пътешествия из не един континент. Хенри е скован и дистанциран от света,..