Новини за книги

\
"FaceБуки" на Любен Дилов-син: модерен градски фолклор от глобалната социална мрежа
Публикувана от:

На 14 октомври на пазара излиза новата книга на Любен Дилов-син, озаглавена FaceБуки. В нея авторът събира постинги и реплики от личната си страница във Facebook, като сюжетът се развива в рамките на една календарна година. Самият Дилов определя книгата си като модерен градски фолклор в следствие..

\
"Господин М." - Георги Тенев
Публикувана от:

Автор: Георги Тенев Издател: Алтера Раздел: Съвременен роман За автора: Георги Тенев е автор на романите Партиен дом награда ВИК Роман на годината 2007, Кристо и свободната любов, Вундеркинд, на сборника с разкази Свещена светлина, на пиесите Частите на нощта реж. Явор Гърдев, Атолът реж. Явор..

\
"Приказка за Вечността" - първата българска книга, написана изцяло във Facebook е вече в книжарниците
Публикувана от:

Новото заглавие в българската съвременна литература е романът Приказка за Вечността. Авторите Стоян Динков и Гергана Турийска са подготвили едно нетрадиционно представяне на книгата си, в което ще се включат артистите Стефан А. Щерев и Христина Ангелова. Всички гости ще могат да участват в премиерата,..

\
"Приказка за Вечността" - Стоян Динков, Гергана Турийска
Публикувана от:

Автор: Стоян Динков, Гергана Турийска Издател: Сиела Раздел: Съвременен роман За автора: Стоян Динков е автор на две стихосбирки - Гримаси 1996 и Свлачища 2002. Гергана Турийска издава първата си стихосбирка Слон, мухи и разни работи” през 2008 година. Пътят на двамата поети се пресича в прозата..

"Аз съм Ози" - Ози Озбърн
Публикувана от:

За автора: Джон Майкъл Озбърн, познат повече като Ози Озбърн (Ozzy Osbourne), е британски рок музикант, роден на 3 декември 1948 година в Астън, Бирмингам (Англия). Ози е съосновател и първи вокалист на легендарната рок група Black Sabbath, а по-късно осъществява успешна солова кариера и се превръща..

\
"Спомням си, да, аз си спомням" - Марчело Мастрояни
Публикувана от:

Автор: Марчело Мастрояни Издател: Colibri Раздел: Кино За автора: Марчело Мастрояни е италиански филмов актьор, носител на награда за мъжка роля от фестивала в Кан. Известен е не само като един от най-добрите актьори на Италия, но и като ухажьор на красивите жени, любител на хубавите ястия..

\
"Туристът" - Богдан Русев
Публикувана от:

Автор: Богдан Русев Издател: Обсидиан Раздел: Трилър За автора: Богдан Русев 35 е работил като главен редактор на списания и творчески директор на рекламни агенции. Автор е на няколко сборника с разкази, детски приказки и романите Ела при мен и Къщата. Сюжет: Туристът не обичаше багаж...

\
"Така ми харесва" - Сесили фон Зигесар
Публикувана от:

Автор: Сесили фон Зигесар Издател: ИнфоДАР Раздел: Чиклит За автора: Сесили фон Зигесар е отраснала в Манхатън, където завършва малко частно училище в Горен Ийст Сайд. Понастоящем живее в Бруклин със съпруга и двете си деца. Известна е със своите книги за тийнейджъри и особено с романите си..

"Притъмняващото небе" - Пол Дохърти
Публикувана от:

За автора: Пол Дохърти, утвърдил се като доайен на историческия криминален роман, завършва история в Оксфорд и защитава докторат върху епохата на крал Едуард II. Работата като училищен директор не пречи на изключителната му продуктивност - поредиците криминални романи, пропити с атмосферата на отминали..

Рики Мартин с автобиографична книга - за славата и хомосексуализма
Рики Мартин с автобиографична книга - за славата и хомосексуализма
Публикувана от:

Автобиографията на родения в Пуерто Рико певец е озаглавена Me и ще се появи на пазарa на 2 ноември 2010 година. Книгата ще излезе едновременно на английски и испански език - под името Yo. В официално изявление, говорителят на Мартин разкри, че творбата проследява целия живот на изпълнителя - от детските..

"Травматология на любовта" - Владимир Леви
Публикувана от:

За автора: Владимир Леви (1938), световноизвестен психотерапевт и писател, печели доверието на поколения читатели със своята "конкретна психология", както я нарича той самият: практични и ясни съвети за всеки как да вникне в проблемите си, какво може да промени в живота си и кое как да предотврати. Благодарение..

"Вилата на ограничените възможности" - Алегзандър Маккол Смит
Публикувана от:

За автора: Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет заглавия. Получава международна известност с поредицата "Дамска детективска агенция №1". Носител е на три награди "Автор на годината". През 2003 получава приза "Сага" за хумор, известен и като "Сребърен..

"Милениум: Взривената въздушна кула" - Стиг Ларшон
Публикувана от:

За автора: Стиг Ларшон (1954-2004) e известен шведски журналист и писател, чиито разследвания изобличават антидемократичните, дясноекстремистките и расистките практики в обществото и медиите. Ларшон умира от сърдечна криза на петдесетгодишна възраст, малко след като е предал на издателя криминалната..

"Скрита власт" - Стив Мартини
Публикувана от:

За автора: Бивш журналист и адвокат, Стив Мартини комбинира успешно тези две страни от биографията си в интригуващи юридически трилъри, в повечето от които герой е адвокатът от Сан Диего Пол Мадриани. Критиката го определя като литературен лъв в криминалния жанр. Сюжет: Влиятелен политик със странния..

"На плажа Чезъл" - Иън Макюън
Публикувана от:

За автора: Иън Макюън (роден 1948 г.) - най-награждаваният съвременен английски писател (8 награди и 5 номинации за "Букър"), е познат на българския читател от романите "Амстердам", "Неумолима любов", "Събота" и "Изкупление". В "На плажа Чезъл"..