Новини за книги

"Престъпление" - Ървин Уелш
Публикувана от:

За автора: Ървин Уелш е роден в Единбург през 1958 година и учи в Лондон, където се дипломира като компютърен специалист. В края на 80-те започва да пише пиеси и да се изявява като журналист. Първият му роман - "Трейнспотинг" (1993), разтърсва не само британския, но и световния литературен..

"Хвани огъня: Животът на Боб Марли" - Тимоти Уайт
Публикувана от:

За автора: Тимоти Уайт е журналист и дългогодишен главен редактор на музикалното списание Billboard. Автор е и в други престижни издания като Rolling Stone и New York Times.  "Хвани огъня: Животът на Боб Марли" е плод на изследователски труд, лични разговори с Боб Марли и вярата, че..

Задава се Пролетен базар на книгата в София, този път безплатен
Задава се Пролетен базар на книгата в София, този път безплатен
Публикувана от:

Официалното му откриване ще се състои на 24 май от 14:30 часа в Мраморното фоайе на втория етаж в НДК. До 30 май Националният дворец на културата ще бъде домакин на над 80 издателства, които ще представят своите нови заглавия и ще дадат възможност на посетителите да се срещнат с много автори. Базарът..

"Почивка в кома" - Фредерик Бегбеде
Публикувана от:

За автора: Фредерик Бегбеде е роден през 1965 година в Ньой сюр Сен, Франция. Завършил е политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации. Публицист, писател, литературен критик, телевизионен репортер, създател на литературната награда "Флора", той е автор на десетина романа, сред..

"Робин Худ" - Хауърд Пайл
Публикувана от:

За автора: Хауърд Пайл е роден на 5 март 1853 г. в Уилмингтън, САЩ. Той е писател, преподавател и художник, а през 1900 г. основава и своя собствена художествена академия. Кариерата му на илюстратор на исторически и приключенски романи е блестяща, като самият Винсент ван Гог пише в едно писмо до брат..

"Бог пътува винаги инкогнито" - Лоран Гунел
Публикувана от:

За автора: Лоран Гунел е френски писател и психолог, специалист по личностно развитие, получил образование във Франция и САЩ. Още първата му книга - "Човекът, който искаше да бъде щастлив", има колкото неочакван, толкова и феноменален успех. Само във Франция са продадени 200 000 екземпляра,..

"Скала от песъчинки" - Христо Славов
Публикувана от:

За автора: Фотоалбумът "Скала от песъчинки" на Христо Славов представя фотографии на именити български художници, поети и писатели. Сред популярните личности, чиито портрети са поместени в книгата, са Христо Фотев, Цанко Лавренов, Златю Бояджиев, Панчо Владигеров, Елисавета Багряна и много..

"Цветята на дъждовната гора" - Марго Бъруин
Публикувана от:

За автора: Романът "Цветята на дъждовната гора" на израсналата в Ню Йорк писателка Марго Бъруин е преведен на редица езици, но само у нас изданието му е с ухание на ванилия. Книгата е отпечатана върху висококачествена хартия, ароматизирана с нова за България технология. Сюжет: В центъра..

"Мисия Лондон" - Алек Попов
Публикувана от:

За книгата: Романът "Мисия Лондон", определян от критиците като най-смешната книга в съвременната българска литература, през 2004 година спечели наградата на списание Clouds, където бе публикуван на английски език в продължение на цяла година. Сюжет: "Романът на Алек Попов предполага..

"Капан за сънища" - Стивън Кинг
Публикувана от:

За автора: Стивън Кинг е роден през 1947 година в Портланд. Завършва специалност Английски език и литература в Университета на Мейн. Първият му роман "Кери" е публикуван през 1973 година и оттогава е написал повече от 40 романа. В "Капан за сънища" има такава енергия и въображение,..

"Ангелология" - Даниел Трусони
Публикувана от:

За автора: Даниел Трусони е родена през 1973 година в Уисконсин. Нейни текстове са излизали в престижни издания като "Ню Йорк Таймс" и "Телеграф". Дебютната й книга "Вдън земя" е отличена с няколко литературни награди, а "Ню Йорк Таймс" я избира за една от 10-те..

"Момичето, което си играеше с огъня" - Стиг Ларшон
Публикувана от:

За книгата: "Момичето, което си играеше с огъня" е вторият роман от трилогията "Милениум" на шведския писател Стиг Ларшон. Книгата бе публикувана след смъртта на автора - на шведски през 2006 година и на английски език през януари 2009 година. Уникалното в трилогията "Милениум"..

"Зазоряване" - Стефани Майър
Публикувана от:

За книгата: "Зазоряване" е четвъртият и последен роман от поредицата за необичайната любов между вампир и смъртно момиче. Поредица, родила се от сън, която преобръща клишетата за вампирите и придава смисъл на всички клишета за любовта. Защото в света на Стефани Майър, вампирите са способни..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии"
Публикувана от:

Именно в малките детайли обаче е онзи ключов момент, който определя дали дадена книга ще достигне до върха на бестселър класациите или ще премине незабелязано по ниските рафтове на книжарниците. "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии“ определено не е от вторите. Ето защо: Авторът:..

Книга на седмицата:
Книга на седмицата: "Смърт във Вавилон, любов в Истанбул" на Искендер Пала
Публикувана от:

Поредният такъв е на един от най-ценените туски писатели - професора по литература Искендер Пала, наричан “живото културно наследство на Турция”. Книгата "Смърт във Вавилон, любов в Истанбул“  съчетава древни митове със съвременна философия, печал и радост, фантазия и реалност,..