Новини за книги

\
"Така ми харесва" - Сесили фон Зигесар
Публикувана от:

Автор: Сесили фон Зигесар Издател: ИнфоДАР Раздел: Чиклит За автора: Сесили фон Зигесар е отраснала в Манхатън, където завършва малко частно училище в Горен Ийст Сайд. Понастоящем живее в Бруклин със съпруга и двете си деца. Известна е със своите книги за тийнейджъри и особено с романите си..

"Притъмняващото небе" - Пол Дохърти
Публикувана от:

За автора: Пол Дохърти, утвърдил се като доайен на историческия криминален роман, завършва история в Оксфорд и защитава докторат върху епохата на крал Едуард II. Работата като училищен директор не пречи на изключителната му продуктивност - поредиците криминални романи, пропити с атмосферата на отминали..

Рики Мартин с автобиографична книга - за славата и хомосексуализма
Рики Мартин с автобиографична книга - за славата и хомосексуализма
Публикувана от:

Автобиографията на родения в Пуерто Рико певец е озаглавена Me и ще се появи на пазарa на 2 ноември 2010 година. Книгата ще излезе едновременно на английски и испански език - под името Yo. В официално изявление, говорителят на Мартин разкри, че творбата проследява целия живот на изпълнителя - от детските..

"Травматология на любовта" - Владимир Леви
Публикувана от:

За автора: Владимир Леви (1938), световноизвестен психотерапевт и писател, печели доверието на поколения читатели със своята "конкретна психология", както я нарича той самият: практични и ясни съвети за всеки как да вникне в проблемите си, какво може да промени в живота си и кое как да предотврати. Благодарение..

"Вилата на ограничените възможности" - Алегзандър Маккол Смит
Публикувана от:

За автора: Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет заглавия. Получава международна известност с поредицата "Дамска детективска агенция №1". Носител е на три награди "Автор на годината". През 2003 получава приза "Сага" за хумор, известен и като "Сребърен..

"Милениум: Взривената въздушна кула" - Стиг Ларшон
Публикувана от:

За автора: Стиг Ларшон (1954-2004) e известен шведски журналист и писател, чиито разследвания изобличават антидемократичните, дясноекстремистките и расистките практики в обществото и медиите. Ларшон умира от сърдечна криза на петдесетгодишна възраст, малко след като е предал на издателя криминалната..

"Скрита власт" - Стив Мартини
Публикувана от:

За автора: Бивш журналист и адвокат, Стив Мартини комбинира успешно тези две страни от биографията си в интригуващи юридически трилъри, в повечето от които герой е адвокатът от Сан Диего Пол Мадриани. Критиката го определя като литературен лъв в криминалния жанр. Сюжет: Влиятелен политик със странния..

"На плажа Чезъл" - Иън Макюън
Публикувана от:

За автора: Иън Макюън (роден 1948 г.) - най-награждаваният съвременен английски писател (8 награди и 5 номинации за "Букър"), е познат на българския читател от романите "Амстердам", "Неумолима любов", "Събота" и "Изкупление". В "На плажа Чезъл"..

"По вина на Боби Фишер" - Иван Ланджев
Публикувана от:

За автора: Иван Ланджев е завършил философия в СУ "Св. Климент Охридски". Лауреат е от Националната олимпиада по философия (Пловдив, 2005) и участник в Световната през същата година във Варшава. Победител е в Националния конкурс за поезия "Веселин Ханчев" през 2009 година, както..

"Страна на чудесата за непукисти и краят на света" - Харуки Мураками
Публикувана от:

За автора: Харуки Мураками е признат от световната литературна критика за най-добрия съвременен японски автор. Той със сигурност e най-превежданият в чужбина и с най-високи тиражи на книгите си, преиздавани многократно не само в САЩ и Западна Европа, но и в Русия, Румъния, Сърбия, като всяка негова..

"Чай от спомени" - Иво Тодоров
Публикувана от:

За автора: Журналистът и главен редактор на Милен Цветков - Иво Тодоров, представя първата си стихосбирка със заглавие "Чай от спомени". Редактор е поетесата Маргарита Петкова, която поощрява автора да издаде книгата, след като прочита стиховете му. "Маргарита Петкова е любимата ми..

Почина писателят Дончо Цончев
Почина писателят Дончо Цончев
Публикувана от:

Дончо Цончев е роден на 27 юли 1933 година в град Левски. Завършва гимназия в София и геология в СУ "Климент Охридски". На 14 декември 2007 година бе удостоен с голямата награда за литература на Софийския университет. През 2004 година пък бе награден с орден "Стара планина" I-ва степен за заслугите..

"Краткият втори живот на Бри Танър" - Стефани Майър
Публикувана от:

За автора: Стефани Майър започва тази история отдавна. Далеч преди четирите романа от поредицата "Здрач" да се превърнат в световен феномен. "Тогава редактирах 'Затъмнение' и бях потопена изцяло в моя вампирски свят", разказва тя. "Мислех много за новородените вампири, представяйки..

"Аз обичам Холивуд" - Линдзи Келк
Публикувана от:

За автора: Линдзи Келк е прописала на шест години, защото прочела всички налични книги в стаята си и решила, че единственият изход от ситуацията е да напише нова. Двайсет и две години по-късно тя вече работи като редактор на детска литература, така че никое друго дете да не бъде принудено да прибягва..

"За разумната употреба на комплиментите" - Алегзандър Маккол Смит
Публикувана от:

За автора: Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет заглавия. Получава международна известност с поредицата "Дамска детективска агенция № 1". Носител е на три награди "Автор на годината", отличието "Сага" за хумор, известно и като "Сребърен Букър",..