Крал Чарлз III заповядал на принц Хари да не води съпругата си Мегън при умиращата кралица

Pinterest LinkedIn +

Новият крал на Великобритания Чарлз III е казал на принц Хари да не води съпругата си Меган в замъка Балморал, където най-близките роднини се стекоха в последните часове на кралица Елизабет. Това изискване е довело до половинчасов спор между бащата и сина, твърди изданието "Дейли мейл".

В крайна сметка Хари е отишъл да се прости сам с баба си - факт, който беше надлежно документиран от дебнещите наблизо папараци.

Източник на таблоида "Сън" е разкрил, че кралският двор намира евентуалното посещение на Мегън за "погрешно и неуместно". "На Хари беше казано, че съпругата на брат му Уилям - Кейт Мидълтън - също няма да отиде, само най-близките роднини трябва да бъдат близо до кралицата. Чарлз даде да се разбере много, много ясно, че Меган няма да бъде желан гост" - уточнява източникът.

Вестникът отбелязва, че на Хари също е било отказано да се качи на борда на самолета на Кралските военновъздушни сили, който откара Уилям и чичовците му принц Едуард и принц Андрю в Шотландия. Ето защо принцът, който всъщност се отказа от титлата си, в крайна сметка не е успял да се сбогува с баба си. Той е пристигнал до смъртния одър на кралицата час и половина след нейната кончина.

Хари е пътувал от Лондон, където заедно с Мегън е трябвало да участва в благотворителна акция в деня, в който кралица Елизабет Втора си отиде от този свят.

Кралицата на Великобритания Елизабет II почина на 8 септември. Същия ден сутринта от Бъкингамския дворец съобщиха, че кралицата е под лекарско наблюдение поради влошено здравословно състояние. 

През 2022 г. Великобритания отбеляза платинената годишнина от управлението на Елизабет - тя стана първият монарх в историята на страната, управлявал 70 години.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.