Кратко и ясно: Бъкингам реагира на оплакванията на Меган Маркъл със загриженост

Pinterest LinkedIn +

Бъкингамският дворец публикува официално изявление във връзка с нашумялото интервю на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, съобщава "Гардиън" ("Guardian"). Припомняме, че в разговора с прочутата Опра Уинфри актрисата се оплака от расистки намеци за цвета на кожата на сина им Арчи и сподели, че в определен момент от краткия си семеен живот тя самата е искала да не е жива.

С няколко кратки изречения кралското семейство демонстрира пълна подкрепа за младите и изрази съжаление за начина, по който Меган се е чувствала. Ето какво гласи изявлението, разпространено от името на кралица Елизабет Втора:

"Цялото семейство беше натъжено, след като научи колко тежки са били последните няколко години за Хари и Меган. 
Повдигнатите въпроси, особено този за расата, са тревожни. Въпреки че към някои от спомените може да има и други гледни точки, те са взети много сериозно и ще бъдат разгледани лично от семейството.

Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството".

Официалното изявление от Бъкингам


Прави впечатление, че в този кратък текст думата "семейство" се среща няколко пъти, а по време на интервюто Меган и Хари наричаха близките си "фирмата". Въпросното интервю беше излъчено в понеделник, 8 март, по CBS. То беше първото съвместно интервю, което принц Хари и Меган Маркъл дадоха след преместването си в САЩ. Именно тогава Хари каза, че по време на първата бременност на Меган някои членове на кралското семейство са изразили притеснения относно цвета на кожата на бъдещото им дете. Меган пък обяви, че обмисляла самоубийство поради тормоз в британската преса. Също така стана известно, че те са загубили финансовата подкрепа на кралското семейство през първата половина на 2020 г., а принц Чарлз не е говорил със сина си в продължение на няколко месеца.

Общественото мнение в Кралството в голямата си част е на страната на кралското семейство, съобщават местни медии. Почти половината британци смятат изявленията на Хари и Меган за неприемливи. Изданието "Дейли мейл" ("Daily Mail") нарече интервюто "безмилостен удар по самото сърце на кралското семейство", телевизионният водещ Пиърс Морган каза, че двойката "е предала кралицата", а биографката на кралското семейство Пени Хунор описа разкритията на Меган Маркъл и принц Хари като предателство спрямо короната.

Принц Хари и Меган Маркъл спряха да изпълняват задълженията си на членове на британското кралско семейство от 1 април 2020 г. За да имат право да се преместят в Съединените щати, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат от титлите Кралско височество, от държавно финансиране и от марката си "Sussex Royal". След подписване на договор с "Netflix" Хари и Меган станаха финансово независими от кралското семейство.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.