Ковид натръшка телевизионните водещи

Pinterest LinkedIn +

Ковид плъзна в телевизиите. След като преди няколко дни Георги Любенов обяви, че е дал положителен тест за коронавирус, от ухо на ухо започна да се разнася слух и за заболялата репортерка на bTV Габриела Наплатанова, а днес до зрителите стигнаха новини за още болни телевизионни лица.

В сутрешния блок на "Нова телевизия" преди броени часове онлайн се включи Гала, за да съобщи, че има положителен тест за ковид-19 и ще остане вкъщи. Тя обясни, че вчера сутринта се е чувствала много добре, но по време на предаването й "На кафе" е получила силно главоболие, а към обяд вече е имала и хрема. Поради това си е направила тест, който е поставил страшната диагноза. Водещата съобщи, че на този етап остава у дома си заедно с нейния партньор Стефан, чийто тест засега е отрицателен.

Официално съобщение беше публикувано и на страницата на "На кафе" във Фейсбук, откъдето стана ясно, че ще поддържат доброто ни настроение с повторения на стари предавания:

"Приятели, за съжаление любимата ни Гала има положителен тест за COVID-19. За да предпазим екипа и гостите, излизаме във временен отпуск и в следващите дни ще излъчим ПОВТОРЕНИЯ на някои от най-любимите ни епизоди, за да поддържаме доброто ви настроение.

Бъдете здрави и отговорни, надяваме се, че съвсем скоро ще сме заедно отново на живо в ефира на любимото сутрешно шоу! 

Пс. В сутрешние блок Гала обясни, че симптомите ѝ се развили за 3 часа - главоболие, болки в гърлото, хрема и висока температура.

Пс3. ПАЗЕТЕ СЕ!!!".

Междувременно преките конкуренти от bTV - "Преди обед" - също сюрпризираха феновете си, че и водещата Деси Стоянова отпада от екран, поне за следващите няколко дни. Тя също се включи от дома си, за да съобщи, че е имала непосредствен контакт със заразен с коронавирус и по всички правила на епидемията ще си остане вкъщи през следващите 10 дни.

От друга страна, всички тези сигнали явно не са достатъчни за МОН, което според мнозина притеснени хора отдавна трябваше да "превключат" всички училища към дистанционно обучение. "Учениците разнасят вируса навсякъде, вижте какво стана след 15-ти септември" - роптаят родители в мрежите.
Сподели.