Гаф след гаф във "Фермата": водещите дадоха нечестно предимство на чичо Митко с грешен отговор на "Алманаха"

Pinterest LinkedIn +

Зрителите вече не вярват, че българското предаване "Фермата" не е твърде режисирано за риалити. Подобни съмнения се споделят от известно време във Фейсбук страницата на шоуто, но тази вечер те избухнаха с пълна сила. 

Повод за конспиративната теория, че както ролите, в които участниците влизат, така и резултатите в двубоите между тях са нереални, а следователно нагласени, стана поредната битка на арената. След като Стоян поведе пред чичо Митко в първите две битки с резултат 5:0, всички очакваха, че по-възрастният участник ще блесне на третата битка, наречена "Алманаха", чрез знанията си за традиционния български бит.

След като признаха, че толкова оспорван "Алманах" не е имало досега във "Фермата", водещите вдигнаха градуса на напрежението преди последния въпрос, който се оказа решаващ. Той беше свързан с обичая в даден момент от годината стопаните да се разплащат с ратаите и да ги разпускат за почивка през зимата. Пръв до бутона се добра Стоян, който отговори, че правилният отговор е денят на чичо Митко - Димитровден.

Водещият Андрей обаче, който и преди ден демонстрира отвратително отношение към Стоян, изненадващо за хилядите зрители пред екрана каза, че това НЕ е верният отговор и обявиха за верен отговорът "Петковден". Така дадоха преднина на чичо Митко, който спечели третата битка и се върна на арената с равностойни шансове за победа. "Митко отново показа страстта си към българската история и народни обичаи и за пореден път остана непобедим в тази сфера", побързаха да напишат от "Фермата".

Зрителите не останаха безразлични към тази откровена несправедливост. "А, бе как може такива работи? Защо съсипахте Стоян, бре? На Димитровден се плаща на ратаите, разбира се! Малоумщина!!!", "Голяма излагация на продукцията с последния въпрос...", "Опосумите ощетиха Стоян с 2 точки на алманаха. Верния отговор е Димитровден, а не Петковден", "Нещо се обърках. Когато празнуваха Димитровден казаха, че на този ден фермера се разплаща с ратаите и ги разпуска. Днес този отговор е грешен. Хайде предаването да реши кое е вярно", "Моля продуцентите, водещите и т.н. да проверите точните отговори на зададените въпроси!!!!!! Всеки българин (очевидно без вас) знае че отговора беше Димитровден...", "Като историк категорично не съм съгласна, че стопанската година приключва на Петковден. Краят й идва на Димитровден, когато се прибират ралата и става разплащането с наемните работници: изполичари, кесимджии и др.", "Иван и Андрей не са прави и са неграмотни. Верният отговор беше Димитровден и Стоян позна, а ония идиоти и неграмотници излъгаха" и т. н. Само за няколко минути във Фейсбук страницата на предаването се появиха стотици коментари в този дух. 

Най-лошото в тази ситуация обаче не е това, че самите продуценти са се изложили с грешен отговор, а че от тук нататък съмненията в тяхната компетентност и безпристрастност ще бъдат напълно основателни. Неприятното чувство беше подправено с един далеч по-дребничък гаф от видеото с близки на Стоян, в което неговата тъща беше обявена като "свекърва".

Със следващото предизвикателство за сила и издръжливост “Теглене на каруца” Стоян спечели поредните 3 точки, както и двубоя, а чичо Митко отпадна. Предстои да видим как ще живее занапред с другите фермери, които плакаха със сълзи за отпадането на Митко, а Калоян дори го нарече "баща".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.