Космическият кораб "Crew Dragon" с цивилен екипаж достигна орбита 585 км

Pinterest LinkedIn +

Космическият кораб "Crew Dragon" на "SpaceX" с изцяло цивилния си екипаж е достигнал орбита от 585 километра. Това беше съобщено в профила на компанията в Twitter.

"Dragon" и екипажът на мисията "Inspiration4" достигнаха кръгова орбита от 585 км, което е рекордната височина за "Dragon", се казва в изявлението на корпорацията.

Ракетата-носител беше изстреляна на 16 септември 2021 г. в 00:02:56 ч. местно време от "Kennedy Space Center", САЩ.

Мисията "Inspiration4" има благотворителна цел - промотиране и събиране на пари за изследователската детска болница "St. Jude Children's Research Hospital". С космическия кораб "Crew Dragon" бяха изстреляни четирима души - милиардерът Джаред Айзъкман, изследователката Сиан Проктор, помощник-лекарката Хейли Арсенокс и ветеранът от ВВС на САЩ (ВВС) Кристофър Семброски.

Очаква се полетът да продължи около три дни.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.