Колите на "Volkswagen" могат да се отключват с команда от Siri

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" добави нова функция към платформата и приложението Car-Net. Чрез него притежателите на Apple iPhone могат да използват гласовия асистент Siri, за да командват автомобила си.

Чрез команди със Siri потребителите ще могат да отключват и заключват автомобила си, да включват алармата, допълнителна печка, климатика и др. Има и възможност да се запомня мястото за паркиране, както и да се заредят батериите, ако моделът е хибриден или електрически.

Car-Net изисква iOS 12 и засега ще се предлага в САЩ срещу абонамент. От "Volkswagen" вече са интегрирали и Amazon Alexa към платформата. Целта на компанията е да увеличи още повече възможностите на Car-Net.

Приложението има няколко категории с функции. Сред тях са комфорт, сигурност, допълнителни услуги и информация. Може да се проверява всичко по автомобила, включително дали прозорците са вдигнати, или не.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.