Кои са най-интересните туристически обекти в България? Гласувайте и вие!

Pinterest LinkedIn +

Гласуването за годишните награди в туризма за 2017 г., които се провеждат под егидата на Министерството на туризма за втори път, стартира на 21 ноември и ще продължи до 10 декември. Победителите в ще бъдат обявени на официална церемония на 12 декември.

Категориите за гласуване са 16 и са разделени в 4 групи:

1.Професионални категории: Туристическа атракция/обект; Туристическо събитие; Духът на България; Специализиран туризъм; Туристическа дестинация; Иновации (иновативно туристическо преживяване, услуга, продукт).

2.Художествени категории: Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в печатна медия; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в радио; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в телевизия; Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в онлайн медия; Публикация на тема туризъм в България за 2017 г. в интернет блог.

3.Категории "Община на 2017 г.": "Община на 2017 г. за планински туризъм"; "Община на 2017 г. за морски туризъм"; "Община на 2017 г. за балнео и спа туризъм"; "Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм"

4.Специална награда: Изборът на българите.

Една от големите изненади в гласуването до момента е 730-километровият веломаршрут "Дунав Ултра", носещ името на едноименната река. Броени дни след старта на онлайн вота маршрутът зае челното място във временното класиране в категория "Иновация".

"Поречието на река Дунав е туристическа атракция от световна величина, в този смисъл ние от "Дунав Ултра" твърдо вярваме в по-доброто бъдеще на региона... Ние имаме успешен опит като медиатор между местната администрация и бизнеса – именно това взаимодействие е в основата на успешните кампании по веломаршрута, които реализирахме през последните години. Именно това взаимодействие ни доведе и до успешната номинация днес, за което сме безкрайно признателни на всички наши партньори" – каза създателят на веломаршрута "Дунав Ултра" Борис Бегъмов.

"Номинацията на веломаршрута "Дунав Ултра" е признание и успех за всички, които работят за популяризирането на велотуризма, на Дунавския регион и на страната като цяло. Ще се радваме, ако хората решат да ни подкрепят, желаем успех и на останалите кандидати" – допълни Бегъмов.

За предодвратяването на спекулации в гласуването то ще се контролира по IP адрес, като гласуване повече от веднъж за един кандидат от един и същи IP адрес ще се анулира, обявиха от Министерството на туризма.

Сподели.