"Ключът към здравето на вашето дете": необичайна среща на източната и западната медицина

Pinterest LinkedIn +

Авторът на "Ключът към здравето на вашето дете" доктор Чой Ен Джун е педиатър и основател на уникално медицинско направление, което обхваща всички видове алтернативно лечение на деца. И смята, че има връзка между възпитанието и здравословните проблеми при децата.

В "Ключът към здравето на вашето дете" няма да откриете обещания за чудотворно премахване на всеки здравословен проблем, нито обещание за постигане на лесен резултат. В нея има нещо далеч по-реално и тъкмо по тази причина много по-ценно. А именно – споделен опит.

Доктор Чой Ен Джун завършва медицина в Южна Корея и специализира педиатрия в Санкт Петербург. Ръководи няколко лечебни заведения в различни държави (на остров Бали, в Русия и в България) и умело съчетава постиженията на съвременната медицина с методите от традиционната източна медицина като иглотерапия, например.

Това е причината да смятаме, че книгата му би представлявала интерес дори за онези читатели, които са скептично настроени към алтернативните методи на лечение. Нещо повече, още в самото начало на "Ключът към здравето на вашето дете" той отбелязва, че едно от основните неща, които се отразяват върху пациентите и върху начините, по които те се влияят от терапията, е психологическата им нагласа.

И илюстрира думите си с един съвсем прост пример. Хроничните заболявания често не могат да бъдат напълно излекувани. Това, върху което може да се повлияе обаче, е честотата на техните проявления и темповете им на задълбочаване. Стъпвайки на дългогодишния си клиничен опит, доктор Чой Ен Джун предлага възможност на родителите да подобрят не само здравето на децата си, но и собственото си здраве. Той е убеден, че заболяванията, засягащи човешкия организъм, и техните симптоми са пряко свързани с емоциите.

Затова той адресира книгата си към родителите, опитвайки се да им помогне да разбират нуждите на подрастващите по-добре и да ги убеди, че връзката между начина на живот, емоционалното и здравословно състояние е ключова и неразривна. Нейното пълно осъзнаване често води дори до осъзнаване на онези "детски" проблеми и състояния, които сме пренебрегвали в миналото си и по този начин сме допуснали те да се отразят на живота ни в зряла възраст.

Здравето е субективно и подвластно на външни фактори, но често се сблъскваме и със здравословни проблеми, чието съществуване би могло да бъде напълно предотвратено от правилна и навременна родителска реакция или задълбочено при липсата на такава.

Ако сте любопитни да научите повече, най-прекият път към "Ключът към здравето на вашето дете" е ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.