Пролетен панаир на книгата с 3 изкушаващи заглавия от издателство "Colibri"

Pinterest LinkedIn +

Време е за традиционния пролетен панаир на книгата, който, сигурни сме, очаквате с нетърпение. От 28-ми май до 2-ри юни 2019 г. в НДК ще имате възможност да избирате сред огромно разнообразие от интригуващи заглавия.

Обичаме пролетния панаир на книгата не само заради прекрасната възможност да избираме между хиляди заглавия, събирани на едно място, но и заради интересните срещи и събития, които винаги са част от програмата му. По традиция издателство "Colibri" е подготвило не само изкушаващи отстъпки и голяма селекция от книги за 5 лева, но и поредица от вълнуващи срещи с български писатели. Пълната програма можете да намерите ТУК.

Сред мнообразието от световноизвестни автори като Харуки Мураками, Труман Капоти, Робърт Галбрейт, Юнас Юнасон и Ървин Уелш, чиито призведения можете да откриете на щанда на "Colibri", ние избрахме три нови заглавия, чиито автори заслужават не по-малко внимание и които горещо ви препоръчваме. 

"Двоен прозорец" на Халдоура Тородсен

Халдоура Тородсен е исландска писателка, автор на няколко стихосбирки, сборници с разкази и романи. Книгата, за която ще ви разкажем сега, "Двоен прозорец", е отличена с Европейската награда за литература през 2017 година.

Стегнат и кратък роман, в който няма нищо излишно, "Двоен прозорец" е историята на една възрастна жена, която наблюдава живота през прозореца на апартамента си. Наскоро изгубила съпруга си, тя се чувства все по-самотна и откъсната от света. Приятелите ù са малко, близките ù са заети, здравето ù се влошава.

И тъкмо когато изглежда, че може единствено да очаква собствената си смърт в самота, се случва нещо невероятно. Влюбва се. Тази неочаквана нова любов едновременно вдъхва и надежда, и страх. Защото излиза извън рамките на общоприетото. Нарушава табу. Предизвиква присмех и дори враждебност. И изисква много кураж. Кураж, който героинята трябва да открие сама у себе си, за да пренебрегне всички предразсъдъци и да бъде щастлива.

Ако сте любопитни да научите повече, можете намерите "Двоен прозорец" на щанда на издателство "Colibri" или ТУК.

"Конференцията на животните" на Ерих Кестнер

Едва ли има някой, който да не е чел романите на Ерих Кестнер в детските си години. А всеки, докоснал се до тях, убедени сме, пази прекрасни спомени и с радост би споделил приключенията на любимите си герои с децата си. Или с племенниците. Или с хлапето на едни приятели. Без значение кой той точно е малкият читател, когото искате да зарадвате, книгите на Кестнер винаги са прекрасен избор.

Тъкмо по тази причина сме сигурни, че ще се зарадвате да разберете, че към обичаните от всички "Двойната Лотхен" и "Хвърчащата класна стая" можете да прибавите още едно заглавие, което излиза за първи път на български език.

"Конференцията на животните" е написана през 1949 година, след края на Втората световна война, но съвсем логично е белязана от трагичните исторически събития. Книгата звучи изключително актуално, като апел срещу насилието, глупостта и жестокостта.

А какво са намислили животните? Искат да направят света по-добър, защото хората, разбирайте възрастните, очевидно не се справят добре и правят само революции, нови болести, глад и войни. Затова някой трябва да помогне на децата. Дали животните ще успеят? Отговорът се крие в "Конференцията на животните", сред прекрасните илюстрации на Валтер Трир, а най-прекият път към нея е ТУК или на щанда на издателство "Colibri".

"Продавачът на вестници и цигари" на Роберт Зееталер

Роберт Зееталер e сценарист и автор на няколко романа, но и актьор. Една от значимите му филмови роли е в "Младост" на Паоло Сорентино. Литературното му творчество се радва на изключително висока оценка от страна на критиката. Стилът му е изключително увлекателен и не случайно най-често повтарящото се определение за писането му е "лекота" – в изказа, в развитието на действието, в четенето.

Романът му "Продавачът на вестници и цигари" проследява една година от живота на млад мъж на име Франц. Действието се развива във Виена през 30-те години на 20 век. Франц, нещастно влюбен в прекрасната Анешка, решава да потърси помощ не от кого да е, а от самия Зигмунд Фройд.

На фона на драматичните исторически събития Зееталер разказва една колкото увлекателна, толкова и дълбока история. Ако сте любопитни да научите повече, можете намерите "Продавачът на вестници и цигари" на щанда на издателство Colibri или ТУК.
Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.