Кинти в небето (Tower Heist)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 105 мин. Режисьор: Брет Ратнър Сценарист: Адам Купър, Бил Колидж, Ръсел Гевирц, Роусън Маршал Търбър, Тед Грифин, Лесли Диксън, Ноа Баумбак, Джеф Нейтънсън С участието на: Майкъл Пеня, Бен Стилър, Еди Мърфи, Кейси Афлек, Матю Бродерик, Теа Леони, Дейв Чапъл, Габури Садиб, Алъм Алда, Джуд Хирш, Стивън Хендерсън. Комедия, екшън, криминален

За филма:

Режисьорът Брет Ратнър (работил над трите части на "Час пик") заменя професионалните крадци от типа на "Бандата на Оушън" с напълно нетипични герои – обикновени хора, поставени в абсурдната ситуация да извършат обир. Продуцент на Tower Heist е носителят на Оскар Брайън Грейзър ("Американски Гангстер", "Шифърът на Леонардо"), а сценаристи са Тед Грифин ("Кибритлии") и Ноа Баумбак ("Фантастичният мистър Фокс"). Снимките на филма Tower Heist започнаха в края на 2010 година в Ню Йорк, а премиерата му е на 4 ноември 2011 година.

Историята:

Бен Стилър и Еди Мърфи са звездите в криминалната екшън комедия "Кинти в небето" (Tower Heist). Сюжетът се върти около служителите в луксозна сграда в Манхатън, които искат да отмъстят на измамника от Уолстрийт - Артър, настанил се в луксозен апартамент на последния етаж, след като откриват, че той е ограбил всичките им осигурителни вноски за пенсия. Героите решават да се борят за това, което е тяхно, по неговия начин – чрез грабеж. Единственото им преимущество е, че познават идеално всяко кътче от сградата и успяват да се възползват от това. Еди Мърфи се превъплъщава в ролята на мошеника на дребно Слайд, който помога на служителите да организират грандиозния обир за 20 милиона долара.


Сподели.