Бен Стилър ще режисира хорър филм по роман на Едит Уортън

Pinterest LinkedIn +

20th Century Fox започва разработката на кино продукция в хорър жанра, базирана на персонажите от романа "Лято" на носителката на Пулицър Едит Уортън, чиято режисура ще бъде осъществена от популярния комедиен актьор Бен Стилър (Ben Stiller).

Със сценария на филма, който няма да бъде буквална адаптация на книгата на Уортън и е озаглавен The Mountain, се е заела Хелън Чайлдрес, която не за първи път работи със Стилър – тя е автор на скрипта на неговия първи режисьорски проект - Reality Bites (1994), чиито главни роли се изпълняват от Уинона Райдър и Итън Хоук.

С The Mountain, 45-годишният Бен Стилър, който в момента работи по римейка на The Secret Life of Walter Mitty, ще пренесе зрителите в началото на миналия век, разказвайки историята на млада жена, която се бори със зъби и нокти срещу съдбата си, но е принудена да разкрие всички тайни от миналото си.

Главното действащо лице в романа на Уортън, издаден през 1917 г., е Charity Royall – дъщеря на проститутка и мъж, който е оказвал физическо насилие върху нея на съвсем невръстна възраст. Освен с The Mountain и The Secret Life of Walter Mitty, името на Бен Стилър се свързва и с политическата драма The Trial of the Chicago 7 на Аарон Соркин (Aaron Sorkin, The Social Network), с чиято режисура се ангажира преди време, както и със Zoolander 2.

Продукцията на продължението на сатиричната комедия от 2001 г., в която Стилър е изпълнител на главната роля и режисьор, буксува поради възраженията на продуцентското студио - Paramount Pictures, но все още не е преустановена официално.

През 2011 г. актьорът участва в една-единствена лента – криминалната комедия Tower Heist с премиерна дата 4 ноември, докато през 2012 г. ще може да бъде видян в Neighborhood Watch и While We're Young, и чут в Madagascar 3.

Сподели.