"Къртицата": Подробности за регламента, по който ще протече финалната битка

Pinterest LinkedIn +

Пет дни преди края на шоуто в бюджета на Къртицата има 105 550 лева, а в бюджета на Групата - 119 450 лева. Първата от тези суми може да бъде спечелена както от участника-саботьор, съумял да заблуди всички останали Заселници в Базата, така и от един от зрителите на шоуто, чийто премиерен за България сезон стартира в ефира на TV7 на 26 март 2013 г. Близо три месеца по-късно, на финала на "Къртицата" на 17 юни, понеделник, шестима души ще се борят за победа в шоуто.

По време на последното живо предаване за финала на "Къртицата" те ще се явяват заедно на тестове за самоличността на Къртицата, като след всеки тест един от тях, дал най-малък брой верни отговори, ще отпада. По този начин финалистите ще бъдат редуцирани до трима души, един от които ще бъде Къртицата. Точно в този момент самоличността Къртицата ще бъде разкрита от водещите.

Ако към момента на обявяване на саботьора над 50 процента от зрителите са познали кой е той, един от изпратилите SMS зрители ще има възможност да спечели сумата, натрупана от Къртицата. Това ще стане чрез жребий, който ще определи имената на трима от зрителите, изпратили SMS-и.

Те ще се явят на тест, идентичен на този в шоуто, проведен със същия софтуер. Въпросите на теста ще бъдат свързани със съдържанието на шоуто и отношенията между Заселниците в последните три месеца.

Зрителят, дал най-много верни отговори, ще спечели сумата, натрупана по сметката на Къртицата. Имената на тримата късметлии ще бъдат изтеглени на живо в ефира на ТV7 до края на следващата седмица.

Шест дни преди финала, на 11 юни, от Базата се "уволни" Деян Донков, след като не успя да победи Марина Певтичева в Теста на Къртицата. Още някой ще последва съдбата му на 13 юни, само 4 дни преди края на шоуто.

Сподели.