"Къртицата": Двама участници напускат Базата в рамките на три дни чрез Теста на Къртицата

Pinterest LinkedIn +

В последната седмица преди финала на "Къртицата" участието си в шоуто ще преустановят двама души. Първият ще стане известен на 11 юни (вторник) а вторият - на 13 юни (четвъртък - деня, в който протичаха елиминациите до този момент).

По време на живото предаване във вторник вечер зрителите и Групата ще направят своята номинация за Къртица и Заселниците, събрали най-много гласове, ще се явят на елиминационен тест за самоличността на Къртицата. Eдин от тях ще напусне Базата още във вторник, а същото гласуване ще се проведе и в четвъртък по време на живото предаване.

Отново във вторник, 11 юни, ще се проведе последното изпитание на Къртицата, което е оценено на 2 000 лева и което ще провери доколко участниците умеят да балансират. Заселниците ще трябва да ходят по въже, което е разположено над езерото в Базата.

Те разполагат с час и половина да експериментират и да се учат, а за да спечелят мисията, поне половината от тях трябва да направят поне по един успешен опит.
Освен приключението в последната "Нощ на Къртицата" участниците получиха за задача и друга мисия, в която екшънът отстъпва място на интелекта, а именно да изберат президент на Базата. След като получиха равен брой гласове, Рут Колева и Божидар Искренов-Гибона се явиха на балотаж и за президент на Базата официално бе провъзгласен Гибона.

Броени минути след като встъпи в длъжност, новият президент на Базата получи своята първа задача – да въведе поданиците си в тяхното последно предизвикателство в Базата – да запишат хип-хоп парче за престоя си в шоуто. Парчетата всъщност са две, тъй като последните останали Заселници в Базата бяха разделени на две crew-та - Гангстерите и Играчите.

Сподели.