Къртицата е разкрита! Любомир Жечев спечели голямата награда в шоуто

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Кирил Ефремов е участникът в първия български сезон на "Къртицата", получил главната роля при влизането си в реалити шоуто на TV7. Той не само оцеля до финала, но се нареди сред тримата участници, преминали успешно последните изпитания във формата, продължил три месеца.

Освен него до тази заключителна фаза достигнаха Любомир Жечев и Марина Певтичева, като до последния момент (01:00 ч. след полунощ) не бе ясно кой от двамата ще бъде провъзгласен за победител в шоуто и ще получи цялата сума, събрана от Групата - близо 138 000 лв.

Дали Кирил Ефремов ще получи тази, събрана в неговата сметка от всички провалени изпитания в хода на шоуто, зависеше от вота на зрителите. За целта трябваше по-малко от 50% от гласувалите да са разконспирирали двойната му игра.

След разкриването на самоличността на Къртицата обаче се оказа, че 60% от зрителите са гласували за Ефремов и сумата от 112 000 лв. ще отиде при един от тях. Кой ще е той ще стане ясно на 19 юни.

Първият от шестимата финалисти, за когото играта приключи преди последната и особено тежка мисия, бе Божидар Искренов–Гибона. Футболната легенда не успя да пребори конкуренцията в първия елиминационен тест за вечерта, спечелен с най-много верни отговори от Марина, както стана ясно впоследствие.

Същият неуспех застигна Деян Неделчев-Икебаната, който даде верен брой верни отговори в теста с Тодор Бакалов, но бе по-бавен с 15 секунди от него. Така победителят в "Златният Орфей" също се лиши от възможността да впрегне цялата си смелост и физически сили в изпитанието "Битката на стихиите".

Въпреки че си спечели уважението на почти всички коментатори на събитията в студиото в Нови Хан с представянето си в последната мисия в "Къртицата", Тодор се провали в последния елиминационен тест и отпадна от битката за наградата в последния възможен момент.

Той даде най-малко верни отговори (5), а водещият Иван Христов уточни, че сред останалите участници в теста няма такива, дали еднакъв брой верни отговори.

При задаването на традиционния десети въпрос "Кой е Къртицата" Любо декларира увереността си, че е дал 100% верни отговори и за пореден път посочи Кирил Ефремов за саботьора в Групата.

Дали заради силната си игра, личностните си качества или заради помощта, която оказа на зрителите в разкриването на Къртицата, Любо събра 70% от техния финален вот, определящ победителя в шоуто. Така той спечели чека на стойност 138 000 лв., с който смята да реализира идеите си по начин, от който да просперират и други хора.

Той му бе връчен от програмния директор на TV7, Надя Костова, която по-рано вечерта обяви от студиото, че всички средства, събрани от зрителски SMS-и, ще бъдат предоставени за благотворителност.

Зрелищно като замисъл и реализация, шоуто приключи по подобаващ начин с грандиозна заря в небето над Нови Хан.

Сподели.